Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/13

Ελβετός γερουσιαστής ζητούσε αντικατάσταση των τιμητικών αγημάτων με σκύλους Αγίου Βερνάρδου


Ελβετός γερουσιαστής ζητούσε αντικατάσταση των τιμητικών αγημάτων με σκύλους Αγίου Βερνάρδου
Η κυβέρνηση της Ελβετίας απέρριψε σήμερα την πρόταση ενός γερουσιαστή ο οποίος ζητούσε να καταργηθούν τα τιμητικά αγήματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξένων ηγετών και να αντικατασταθούν με... σκύλους Αγίου Βερνάρδου ή με συγκροτήματα παραδοσιακών χορών.

"Η υποδοχή του ηγέτη ενός κράτους με στρατιωτικές τιμές αποτελεί μακρά παράδοση και είναι αναπόσπαστο μέρος του διπλωματικού πρωτοκόλλου που ισχύει σε διεθνή κλίμακα», υπενθύμισε η κυβέρνηση απαντώντας στο αίτημα που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο.

Ο Τόμας Μίντερ, ο γερουσιαστής που είχε την πρωτοβουλία αυτή, ζητούσε να επανεξεταστεί ο «πεπαλαιωμένος» τρόπος υποδοχής των ξένων ηγετών και να προβληθούν περισσότερο τα πλεονεκτήματα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ελβετίας. Υποστήριζε μάλιστα ότι η επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος είναι «αδικαιολόγητη» δεδομένου ότι η Ελβετία είναι ουδέτερη χώρα.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος κατάγεται από το Σαφχόιζε, στη βόρεια Ελβετία, πρότεινε να αντικατασταθούν οι στρατιώτες από σκύλους Αγίου Βερνάρδου, από φολκλορικά συγκροτήματα ή από μια ορχήστρα.

Η κυβέρνηση απάντησε ότι το διεθνές πρωτόκολλο επιτάσσει την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος και τόνισε ότι η μη τήρηση αυτού του τελετουργικού θα συνιστούσε «προσβολή» στους ξένους ηγέτες αλλά και στην ίδια τη χώρα.

Πηγή: AΠE-MΠΕ