Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/13

Μέτρα πρόληψης για τα μεταδοτικά νοσήματα στις φυλακές


Δέσμη προληπτικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο έξαρσης μεταδοτικών νοσημάτων στους κρατούμενους των σωφρονιστικών καταστημάτων αποφάσισαν σε σύσκεψη, στο υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έτσι, αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος σε κρατούμενους που εισέρχονται στις φυλακές προκειμένου να διαγνωστεί εάν πάσχουν από aids, φυματίωση και ηπατίτιδα τύπου B και C. Στους εργαστηριακούς ελέγχους θα προχωρούν κινητές μονάδες αλλά και το μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο του Σωφρονιστικού Καταστήματος του Κορυδαλλού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των οροθετικών, ενώ δόθηκε μεγάλο βάρος και στον τομέα της ψυχικής υγείας των τροφίμων.

Πάντως, είναι θέμα ημερών η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα, από το προσωπικό των υγειονομικών περιφερειών.