Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/13

Την «πόρτα εξόδου» σε 3.000 εργαζόμενους δείχνει η CaixaBank


 Την «πόρτα εξόδου» σε 3.000 εργαζόμενους δείχνει η CaixaBank

  • 0
     


 
 
Η καταλανική τράπεζα CaixaBank, η μεγαλύτερη σε ενεργητικό κεφάλαιο στην Ισπανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στα σωματεία εργαζομένων της την πρόθεσή της για μείωση του προσωπικού κατά 3.000 εργαζομένους, στα πλαίσια μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης στα υποκαταστήματά της σε όλη τη χώρα, μετά την απορρόφηση των μικρότερων ιδρυμάτων Banca Civica και Banco de Valencia.

Η τράπεζα είδε τα καθαρά κέρδη της να κατακρημνίζονται κατά 78,2% το 2012, στα 230 εκατ. ευρώ, υπό το βάρος του σημαντικού προγράμματος αναδιάρθρωσης.
Στην ανακοίνωσή της, το τραπεζικό ίδρυμα δικαιολογεί την απόφασή της επικαλούμενη τη συγχώνευση των δύο περιφερειακών τραπεζών και υπογραμμίζει πως «ο στόχος για καλύτερη προσαρμογή στο σημερινό περιβάλλον και η βελτίωση της απόδοσης των πόρων απαιτεί την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης».
Η CaixaBank προσδιορίζει με γνώμονα αυτούς τους στόχους ότι ξεκινά μία φάση διαβουλεύσεων με τα σωματεία των εργαζομένων, «η οποία θα μπορούσε να παραταθεί έως τα τέλη Απριλίου» και επισημαίνει πως προτίθεται να «εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις και τους καλύτερους τρόπους και τα καλύτερα μέτρα για την προσαρμογή του προσωπικού στις ανάγκες της επιχείρησης».