Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Μετακινήθηκαν νάρκες λόγω βροχών στα Κατεχόμενα


 Μετακινήθηκαν νάρκες λόγω βροχών στα Κατεχόμενα

  • 0
     


Συναγερμός σήμανε στα Ηνωμένα Έθνη και κατ΄ επέκταση στη νεκρή ζώνη, στην κοινότητα Δένειας. Το ενδεχόμενο τα ορμητικά νερά χειμμάρου να έχουν παρασύρει νάρκες από δύο ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη είναι ορατό.


Πηγές των ΗΕ δήλωσαν, ότι μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιφράχθηκαν οι επικίνδυνες περιοχές όπου κατέληξαν οι νάρκες λόγω των βροχών, και οι επόμενες ενέργειες αφέθησαν για αργότερα, πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες.
 Μετακινήθηκαν νάρκες λόγω βροχών στα Κατεχόμενα
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων παρατηρήθηκε μετατόπιση αριθμού ναρκών από δύο ναρκοπέδια στα κατεχόμενα προς την νεκρή ζώνη.
Οι κοινότητες που επηρεάστηκαν ήταν η Δένεια και το Μάμμαρι.
Στο Μάμμαρι, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Νίκο Κοτζιάπασση, μετά από έρευνες δύο ωρών από τα ΗΕ στην περιοχή παρά τον ποταμό της κοινότητας – που αποκλείστηκε από τους κατοίκους – διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε επιλήψιμο.
Ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου δήλωσε ότι αποκόπηκαν οι δρόμοι που οδηγούν στην νεκρή ζώνη. Όπως σημείωσε, “Είναι ησυχία, μακριά από το χωριό”.
Σύμφωνα με την αστυνομία, λήφθηκε πληροφορία από τα Ηνωμένα Έθνη ότι, χείμαρρος από τα κατεχόμενα κατέβηκε ορμητικός, καλύπτοντας ναρκοπέδιο, που βρίσκεται στα όρια του χωριού Δένεια.
Ο κατοχικός στρατός ενημέρωσε τους ειρηνευτές, που απέκλεισαν την περιοχή. Από νωρίς το πρωί, ναρκαλιευτές των Ηνωμένων Εθνών διεξάγουν έρευνες .
Οι μέχρι τώρα έρευνες των Ηνωμένων Εθνών δεν κατέδειξαν ύπαρξη ναρκών στην περιοχή. Ωστόσο, οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

: Σημερινή
Πηγή:kostasxan.blogspot.com