Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Ολάντ: Αποφάσεις έως το τέλος του χρόνου


 Ολάντ: Αποφάσεις έως το τέλος του χρόνου

  • 0
     


Την αμέριστη στήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ διεμήνυσαν χθες από τη Μαδρίτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κι ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι.


Την αμέριστη στήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ διεμήνυσαν χθες από τη Μαδρίτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κι ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι.
«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι απαρασάλευτη και θα υιοθετήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και τον αμετάκλητο χαρακτήρα του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ραχόι, ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και «τη δέσμευση της Ισπανίας και της Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».
Από την πλευρά του, δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε χθες και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα», σημείωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης συμπληρώνοντας ότι σε αυτό θα βοηθήσει και η έκθεση της τρόικας.
Αναφερόμενος δε στη συνάντηση του Εurogroup στις αρχές Νοεμβρίου, ο Ολάντ τόνισε πως εκεί θα εξεταστούν «οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».
Ο Β. Σόιμπλε
Περίπου την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε από την Οξφόρδη πως η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η Ευρώπη πρόκειται να βγει από την κρίση περισσότερο ισχυρή και πιο ενωμένη. Νωρίτερα, ένας άλλος Γερμανός, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ είχε σημειώσει με νόημα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει περισσότερες περικοπές, γι’ αυτό πρέπει επιτέλους να δρομολογηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ παράλληλα έπλεξε και το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά που «τακτοποίησε περισσότερα από οποιονδήποτε προκάτοχό του».
Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, απέρριψε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, εξηγώντας ότι η γερμανική νομοθεσία για τον προϋπολογισμό προβλέπει ότι δάνεια μπορούν να δοθούν μόνο εφόσον η πρόκληση βλάβης δεν θεωρείται πιθανή.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ