Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/12

Παράδοση ορειβατικών σκηνών στην ΕΜΑΚ με πρωτοβουλία του ΕΒΕΘ


Πέντε ορειβατικές σκηνές προσέφερε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσει το έργο της.

«Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας διέρχεται τη σοβαρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας της, η αξία της προσφοράς λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση», τόνισε στη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Για «αναγνώριση της προσφοράς της Μονάδας στο κοινωνικό σύνολο» έκανε λόγο ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, αρχιπύραρχος Στυλιανός Αμπαράς.

Οι ορειβατικές σκηνές, που παραδόθηκαν στην ΕΜΑΚ, είναι τεσσάρων εποχών και καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις διαμονής, ιδιαίτερα σε αποστολές μεγάλου υψομέτρου ή σε αποστολές στο εξωτερικό -όπου καλείται να επέμβει η ΕΜΑΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας- κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ, παρουσία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.





zougla.gr