Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/2/12

"Θωρακίζεται" το Σέιχ Σου




alt
Οι κλιματικές συνθήκες αλλά και η σύνθεση της δασικής βλάστησης καθιστούν τις πυρκαγιές την μεγαλύτερη απειλή για το Σέιχ Σου. Προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προγραμματίζονται μια σειρά από παρεμβάσεις για την καθαριότητα του περιαστικού δάσους, την κλάδευση δέντρων και την αντιμετώπιση προσβολών από ασθένειες, τη συντήρηση και φύλαξη των χώρων δασικής αναψυχής και μονοπατιών περιήγησης.


Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης με τη συμμετοχή του γενικού της γραμματέα, του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των δήμων, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της διεύθυνσης Δασών και της Πολιτικής Προστασίας.
Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" περιλαμβάνεται και η πρόταση ύψους 1.436.192 ευρώ με τίτλο "Δασοκομικοί Χειρισμοί Αντιπυρικής Προστασίας του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης Β΄ Φάση". Στην εν λόγω μελέτη προτείνονται να γίνουν εργασίες δασοπροστασίας σε 57 επιφάνειες, που καλύπτουν συνολική έκταση 3.631,240 στρεμμάτων.