Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/12/11

Πιάστηκαν οι ληστές με τις βαριοπούλες και τα ούζι που τραυμάτισαν αστυνομικό

Στα χέρια των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης έπεσαν οι τρεις ληστές, που τα τελευταία χρόνια διέπραξαν σωρεία ληστειών σε τράπεζες, σπάζοντας τζαμαρίες με βαριοπούλες. Στα Φάρσαλα, μάλιστα, είχαν γαζώσει με καλάσνικοφ ένα περιπολικό, με αποτέλεσμα τότε να τραυματιστεί ένας αστυνομικός...

 
Όπως έγινε γνωστό, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, συνελήφθησαν τρεις ομογενείς, που κατηγορούνται για τουλάχιστον δύο ληστείες, που σημειώθηκαν στα Φάρσαλα και στο Αιγίνιο Πιερίας. Από τις έως τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία καλάσνικοφ, ένα ούζι και πυρομαχικά.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣΟι ληστές με τις βαριοπούλες, όπως τους αποκαλούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη τους, αναλύοντας τον τρόπο δράσης τους, την 1η Ιουλίου του 2010 εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα. Έσπασαν τη βιτρίνα της τράπεζας, που ακόμη δεν είχε ανοίξει για το κοινό και άρπαξαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν.
Πριν προλάβουν να φύγουν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό. Ένας από τους δράστες τότε στην κυριολεξία γάζωσε με ένα καλάσνικοφ το περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ο οποίος αν και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, οι  σφαίρες τον χτύπησαν στο μηρό ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει το όχημα και να καλυφθεί πίσω από αυτό. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λάρισας για χειρουργική επέμβαση, ενώ οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης.

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΛίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2010, οι δράστες «χτύπησαν» στο Αιγίνιο της Πιερίας. Με βαριοπούλες έσπασαν τις βιτρίνες δύο τραπεζών. Αφού εισέβαλαν πρώτα στο υποκατάστημα της Αγροτικής άρπαξαν 25.000 ευρώ και στη συνέχεια από την Εθνική έκλεψαν 206.000 ευρώ.
Δύο μήνες μετά οι δράστες «χτύπησαν» και πάλι στην ίδια περιοχή. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2010, στις οκτώ το πρωί, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο εισέβαλαν στο υποκατάστημα και πάλι της Αγροτικής Τράπεζας και άδειασαν τα ταμεία.
Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία εγκατέλειψαν στον κόμβο του Αιγινίου με την εθνική οδό και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Οι αστυνομικοί ερευνούν τη ληστεία που έγινε στην Πτολεμαΐδα με ακριβώς ίδιο τρόπο, καθώς εκτιμάται πως οι δράστες είναι οι τρεις συλληφθέντες. Η ληστεία είχε σημειωθεί στις 25 Οκτωβρίου του 2010 σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.