Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Φεστιβάλ Γαστρονομίας για ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το «Thessaloniki Food Festival» εγκαινιάζει από τις 4 Οκτωβρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν μήνα με νόστιμα...

μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια γεύσης, εκθέσεις γαστρονομίας και κρασιού, δείπνα, γαστρο-εικαστικές παρεμβάσεις και ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη.
Η Έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με τη δράση Gastronomy - Symbiosis? στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δράσης, 9 νέοι chef θα ρίξουν μια «μελλοντολογική» ματιά σε εδέσματα της πατρίδας τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος), θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους με το κοινό της πόλης σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι.
Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:
Έκθεση τοπικών προϊόντων
Street food στη Θεσσαλονίκη
Παιδιά & γεύσεις
Thessaloniki Food Festival στα Μουσεία και στις βιβλιοθήκες
Τα Μονοπάτια της Γεύσης στη Θεσσαλονίκη
Γευστικά Σταυροδρόμια
Cooking masterclasses με γνωστούς chef
Παράλληλες εκδηλώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, δρόμους, συνοικίες κλπ.
Η αυλαία του Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
thestival