Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Πυροβόλησε σκυλί και τραυμάτισε δύο ανηλίκους


Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011, ο κάτοικος του χωριού Βλαχέρνα Αρκαδίας, Β.Κ., δανείστηκε από γείτονά του, Π.Π., μια καραμπίνα, προκειμένου να εξοντώσει ένα αδέσποτο σκυλάκι που τον ενοχλούσε! Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το αδέσποτο δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν και ταϊζόταν από τους κατοίκους αλλά και από μια Ιταλίδα, που επίσης διαμένει εκεί.

Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, σφυρίζοντας το έφερε μέχρι την αυλή του και εκεί άρχισε να το πυροβολεί. Όμως, τα σκάγια, εκτός από το ζώο, χτύπησαν και δύο διερχόμενα παιδιά, 12 και 15 ετών, τα οποία εκείνη την ώρα πήγαιναν στην πλατεία του χωριού, για να δουν μια παράσταση του Καραγκιόζη. Το ένα ήταν το παιδί του κατόχου της καραμπίνας και τα σκάγια το πέτυχαν ξυστά στο μάγουλο, ενώ το δεύτερο αγοράκι, το πέτυχαν σε χέρι, αστραγάλους και στην πλάτη, όπως είπε στο zoosos.gr η μητέρα του, Φωτεινή Στρέμπα.

Ήταν 19:00 όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί και το 12χρονο παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τον ίδιο τον δράστη με το Ι.Χ. του. Οι γιατροί αφαίρεσαν μόνο το ένα από τα σκάγια και άφησαν τα υπόλοιπα τρία στο σώμα του, για να τα βγάλουν αργότερα. Το σοκ, όμως, που υπέστη ο 12χρονος μαθητής και η οικογένεια του ήταν μεγάλο. Το σκυλάκι, όταν το αναζήτησε αργότερα την ίδια ημέρα η κυρία που το φροντίζει, δεν εμφανίστηκε, αν και δεν είχε σκοτωθεί από τις σφαίρες του δράστη, είχε απλώς τραυματιστεί. Μάλιστα, ειπώθηκε στο χωριό ότι «το εξαφάνισαν για να μην πλακώσουν οι οικολόγοι!».

Όμως, η ιστορία έχει και συνέχεια. Ύστερα από έξι μέρες, ο παππούς του 15χρονου παιδιού πεθαίνει αιφνιδίως – αφού δεν έπασχε από κάτι – σοκαρισμένος προφανώς από το συμβάν. Η Φωτεινή Στρέμπα, που είναι κτηνοτρόφος, εξηγεί: «H δίωξη σε βάρος του δράστη έγινε αυτεπάγγελτα από την αστυνομία, όμως, επειδή γλυτώσαμε τα χειρότερα από τύχη, διαπίστωσα ψάχνοντας ότι σε περίπου 250 κατοίκους του χωριού αντιστοιχούν περίπου 100 κυνηγετικές άδειες. Δηλαδή, σχεδόν όλοι οι άνδρες οπλοφορούν! Με ό,τι και αν αυτό σημαίνει! Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα www.vlaxerna.gr είδα να τους διαφημίζουν κιόλας!».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, με αφορμή και αυτή την εγκληματική συμπεριφορά σε βάρος παιδιών και ζώου διερωτάται:

«Πόσο εύκολα δίνονται οι άδειες κατοχής όπλου; Είχε άδεια αυτός που δάνεισε την καραμπίνα στον άνθρωπο που τραυμάτισε τα παιδιά και το σκυλί; Τι διώξεις έχουν ασκηθεί από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, για ποιες αιτίες και εναντίον ποίων; Ασκήθηκε μήνυση και κατά ποίων και για τον τραυματισμό του άτυχου ζώου; Διεξάγεται έρευνα για το πού βρίσκεται τώρα το σκυλί, το οποίο έχει εξαφανιστεί; Πώς είναι δυνατόν να διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές μέσα στο κέντρο του χωριού;

Πώς είναι δυνατόν μπροστά στα μάτια παιδιών και ανθρώπων κυνικά να πυροβολούν αδέσποτα ζώα;
Πολλές φορές τα φιλοζωικά σωματεία έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τις φόλες όσο και για τους πυροβολισμούς εναντίον ζώων, και επανειλημμένα έχουν τονίσει πόσο πιθανόν είναι να τραυματιστούν ή να δηλητηριαστούν και άνθρωποι.

Περιμένουμε από τον Δήμο που ανήκει η Βλαχέρνα, την αστυνομία και την εισαγγελία να μας δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά μας και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες τους και για το πού βρίσκεται το ζώο.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρέμβουν. Περιμένουμε να επανεξεταστούν οι άδειες οπλοφορίας των κατοίκων της Βλαχέρνας.

Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι κυνηγετικές άδειες, όταν φτάνουμε στο σημείο κάποιος να δανείζει το όπλο του, έτσι απλά για να πυροβολούνται αδέσποτα, όταν αυτός που πυροβόλησε ρίχνει στο ψαχνό “και όποιον πάρει ο χάρος”, όταν μπροστά στα μάτια παιδιών πυροβολούν».
 
 
 
 
zougla.gr