Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ


Ο Ντομινίκ Στρος- Καν, μαζί με τη σύζυγο του πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για να αποχαιρετήσει του συνεργάτες και τους υφισταμένους του στον οργανισμό. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε μία σύντομη συνάντηση και με την διάδοχό...
του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια συνάντησε εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο, όπου τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι.

Η επίσκεψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ορισμένα από τα μέλη του έδειξαν την απογοήτευσή τους μόλις εμφανίστηκε, ενώ άλλα δήλωσαν πως τους έχει στενοχωρήσει η υπόθεση Στρς-Καν και ήθελαν να τον τιμήσουν για όλο το χρονικό διάστημα που εκείνος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Στρος-Καν δήλωσε: «Ήρθα εδώ για να ζητήσω συγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από αυτή την ιστορία. Ήταν σφάλμα μου και λυπάμαι για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε η υπόθεσή μου στον οργανισμό».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν αναφέρθηκε στη δικαστική του περιπέτεια, αλλά δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ είναι δίκαιο.
fimotro