Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/11

ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Την σύσταση ειδικής ομάδας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία ανηλίκων στις τέσσερις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας του νησιού, ανακοίνωσαν σήμερα στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός Προστασίας του. Πολίτη Μανόλης Όθωνας και ο Υποστράτηγος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης.

Η ομάδα αυτή που θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα θα ασχολείται με την προστασία των ανηλίκων σε όλους τους τομείς με ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης. Η προσπάθεια όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Όθωνας θα επικεντρωθεί στην αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου με συστηματική επιτήρηση των ζωνών που συναθροίζονται ανήλικοι, ενώ όπως σημείωσε θα γίνει εισήγηση για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να είναι αυστηρότερη η τιμωρία για τους παρανομούντες.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε θα υπάρξει διαρκής και συστηματική συνεργασία της αστυνομίας με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς ώστε να υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση και στο κομμάτι της πρόληψης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό την προεδρεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υποστράτηγου γενικού αστυνομικού διευθυντή περιφέρειας Κρήτης, των αστυνομικών διευθυντών των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων και των διοικητών των υποδιευθύνσεων ασφαλείας, καθώς και της εισαγγελίας εφετών Κρήτης.
fimotro