Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/24

Όταν ο Άγγελος έκλαψε … Μια διδακτική ιστορία...!!!!

 


Γεμάτα τα μικρά στρογγυλά τραπεζάκια μέσα και έξω από το καφενείο, γεμάτα από βιαστικούς πελάτες που έρχονται έτσι στα γρήγορα έναν καφέ να πιουν, να στυλωθεί η ψυχή τους, και μετά να ξαναπάνε απέναντι, δίπλα να σταθούν στο δικό τους άνθρωπο, δίπλα ή καλύτερα ένα να γίνουν με τον πόνο και την ανημπόρια, που κατάληψη έχουν κάνει σε όλα τα πατώματα, σε όλα τα δωμάτια του μεγάλου νοσοκομείου και έχουν ποτίσει θαρρείς ολόκληρο το τεράστιο οικοδόμημα.

Ο Παράδεισος και η Κόλαση. Ένας κινέζικος μύθος με νόημα...!!!!

 


Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε το δάσκαλό του, »ποια η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;» Ο δάσκαλος, του απάντησε: »Πολύ μικρή, αλλά ωστόσο με μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση». 

Μπήκαν σε ένα δωμάτιο όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μία μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι και καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή και έφτανε ως τη χύτρα. 

Η γερόντισσα και η σοφία της μέλισσας...!!!!

 


- Παιδί μου, η μέλισσα μου έμαθε να διαβάζω τους ανθρώπους, είπε η γερόντισσα στην εγγονή της.

- Πώς γίνεται, γιαγιά, δεν είναι δύσκολο;

- Όχι, παιδί μου, κοίταξε: 

• Εκεί κάτω υπάρχει ένα χωράφι με ακαθαρσίες. Κοίτα το: Στην άκρη - άκρη έχει ένα λουλούδι. 

Ἡ Μύγα καί ἡ μέλισσα...!!!!

 


Mιά μέρα ἡ κυρία Μύγα πῆρε μιά τολμηρή ἀπόφαση: 

— Θά πάω νά δῶ πῶς ζεῖ στό παλάτι της ἡ ξαδέρφη μου ἡ μέλισσα, εἶπε. 

Μιά καί δύο λοιπόν, στολίστηκε, φόρεσε τό ὡραιότερο μαῦρο της ἀραχνοΰφαντο φόρεμα μέ τήν ὑπέροχη γκρίζα κάπα της κι ὅλο καμάρι ἔφτασε στό παλάτι καί χτύπησε. Τόκ-τόκ! 

Μάθημα ζωής. Μοιάζει με λογοτεχνικό κείμενο αλλά θα σας διηγηθώ ένα πραγματικό γεγονός...!!!!

 


Μάθημα ζωής. Μοιάζει με λογοτεχνικό κείμενο αλλά θα σας διηγηθώ ένα πραγματικό γεγονός. Ήμουν 18 παρά. Πέρασα εκεί που μου άρεσε, αλλά σαν φιλόλογος θα ήταν δύσκολα τα πράγματα από οικονομικής απόψεως. Ήδη έβγαζα ένα χαρτζιλίκι από δουλειές σχετικές με πληροφορική (με υπολογιστές είχα μπλέξει από νωρίς) και ήθελα να συμπληρώσω κάποια χρήματα για να ανοίξω επιχείρηση υπηρεσιών διαδικτύου. 

30/8/24

Άλλαξε, για να σ’ αγαπώ...!!!!


Σ’ ένα καταπράσινο υπέροχο δάσος γεμάτο ζωή, υπήρχε ένα πανέμορφο και εκθαμβωτικό παγώνι. Όλοι το ζήλευαν για τα χρώματα του, την κορμοστασιά του, τα φτερά του. Ήταν μοναδικό. 

Μια μέρα λοιπόν προσπαθούσε να γοητεύσει ένα θηλυκό παγώνι. Ήταν επόμενο ότι το θηλυκό εντυπωσιάστηκε απ’την ομορφιά του και αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι. 

Είμαστε μία ομάδα...!!!!


Ένα λιοντάρι κάποτε συνομιλούσε με ένα μυρμήγκι. Σε μία στιγμή, τον ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον :

- Πάντοτε απορούσα πώς μπορείς και αντέχεις και στις πιο άσχημες συνθήκες ακόμα , χωρίς να φοβάσαι και χωρίς να αισθάνεσαι αδύναμος. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πώς το καταφέρνεις αυτό; Με ποιο τρόπο δε χάνεις ποτέ το θάρρος σου;

Παραμύθι : Το βάζο και το μυστικό του...!!!!

 


Ζω σε μία μεγαλούπολη, μόνος και περιπλανιέμαι τις περισσότερες φορές στο δρόμο… Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Άλλοτε σκέφτομαι πως μπορεί και να μην είναι πραγματικότητα αυτό που ζω, μπορεί να ζω ένα παραμύθι. Και κάπως έτσι θα στο περιγράψω τώρα.. 

Είμαι σε αυτά τα γεμάτα σκόνη παλαιοπωλεία που η μυρωδιά των αντικειμένων ξεχύνεται σε όλο το τετράγωνο. Μου αρέσει εδώ, βλέπω τόσα πράγματα που κάποτε ήταν χρήσιμα και τώρα ο παλιατζής μου τα δίνει όσο όσο. 

Η απίστευτη φιλοσοφία των μυρμηγκιών για τη ζωή...!!!!

 


Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, δίδαξα στα παιδιά ένα απλό αλλά και δυναμικό θέμα τη φιλοσοφία του μυρμηγκιού. 

Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να μελετήσουμε τα μυρμήγκια. Έχουν μια καταπληκτική φιλοσοφία με τέσσερα μέρη. 

«Σ’ εκείνους που αγαπούν το Θεό, όλα συνεργούν για το καλό τους»...!!!!

 


Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ’ ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημος. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία, εργαζόμενος μόνο με τα χέρια του, κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών. 

Πράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα. Όμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός έκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη. 

29/8/24

Στείρα άρνηση : Η Μέθοδος των ανόητων...!!!!

 


Ο Τουργκένιεφ έχει γράψει μια μικρή ιστορία:

Σε μια πόλη, ζούσε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μια μεγαλοφυΐα. Και στην ίδια πόλη, ζούσε ένας ηλίθιος.

Μια μέρα, ο ηλίθιος πλησίασε τον έξυπνο και του ζήτησε να του δείξει έναν τρόπο να γίνει έξυπνος. Ο έξυπνος ρώτησε τον ηλίθιο αν ήθελε να γίνει έξυπνος ή να φαίνεται έξυπνος, επειδή το να γίνεις έξυπνος, είναι μια μεγάλη διαδικασία, το να φαίνεσαι όμως έξυπνος, είναι εύκολο. 

Λίγο πριν πεθάνεις…!!!!

 


Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών. Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν πεθάνω». Το καλύτερο είναι ότι χαμογελούσε όταν το ‘λεγε. Γνήσια, όχι μ’ αυτό το χαμόγελο-μορφασμό-κάλυμμα τρόμου. 

Ο παππούς μου χώρισε από τη γιαγιά μου όταν ήταν 75 χρονών. Όχι γιατί βρήκε γκόμενα αυτός. Όχι επειδή βρήκε γκόμενο η γιαγιά. Χώρισε γιατί δεν ήθελε να πηγαίνει εκδρομές σε μοναστήρια μαζί της. 

Απόσπασμα από το ''Κοκκινο Βιβλιο'' του Carl Jung, μια σημαντική ιστορία...!!!!

 


-Καπετάνιε,ανησυχώ πολύ λόγω της καραντίνας που μας επιβάλλεται στο λιμάνι.

- Τι σας ανησυχεί, αγαπητέ; Δεν έχετε αρκετό φαγητό; Δεν έχετε αρκετό ύπνο;

- Δεν είναι έτσι, καπετάνιε. Δεν μπορώ να κατέβω από το πλοίο , δεν μπορώ να πάω στην ξηρά και δεν αντέχω να μην μπορώ να αγκαλιάσω την οικογένειά μου.

Και αυτό θα περάσει...!!!!

 


Κάποτε ένας μεγάλος βασιλιάς μάζεψε τους σοφούς της αυλής του και τους είπε:

«Φτιάχνω ένα πολύ όμορφο δαχτυλίδι. Έχω το πιο όμορφο διαμάντι του κόσμου. Θέλω όμως να βάλω μέσα στο δαχτυλίδι ένα μήνυμα το οποίο θα μου φανεί χρήσιμο σε καιρό απόλυτης και μεγάλης απελπισίας. Το μήνυμα πρέπει να είναι μικρό για να χωράει κάτω από το διαμάντι».

Το λιοντάρι και ο ελέφαντας : Δεν χρειάζεται να δώσεις καμιά απάντηση αν δεν θέλεις…!!!!

 


Υπάρχει ένας μύθος του Αισώπου. 
Στο δάσος, ένα λιοντάρι ρωτούσε κάθε ζώο που συναντούσε αν τον αναγνώριζε ως βασιλιά του δάσους ή όχι. 

Ρώτησε την αρκούδα κι εκείνη είπε: «Ασφαλώς και είσαι βασιλιάς.» 

Ύστερα ρώτησε τη λεοπάρδαλη, η οποία δίστασε κάπως κι ύστερα είπε ότι ναι, το λιοντάρι ήταν ο βασιλιάς. 

28/8/24

Ιστορία με νόημα: Ούτε σταγόνα αίματος...!!!!

 


Ένας επιστήμονας από της Ινδίες, ήθελε να δοκιμάσει μια θεωρία. Χρειαζόταν έναν εθελοντή. Τελικά τον βρήκε, ήταν ένας καταδικασμένος σε θάνατο ο οποίος θα εκτελεστεί με απαγχονισμό. 

Ο επιστήμονας πρότεινε στον καταδικασμένο, το ακόλουθο: Θα συμμετείχε σε ένα επιστημονικό πείραμα που συνίστατο στο να κάνει ένα μικρό κόψιμο στον δάχτυλο, με σκοπό το αίμα του να στάζει σιγά-σιγά, μέχρι την τελευταία σταγόνα. Εξήγησε ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, αλλά ότι έτσι κι αλλιώς, ο θάνατός του θα ήταν χωρίς πόνο· ούτε καν θα το προσέξει. 

Ο αλκοολικός μοναχός…!!!!

 


Κάποτε στὸ Ἅγιον Ὅρος ἦταν ἕνας μοναχὸς ποὺ διέμενε στὶς Καρυές. Ἔπινε καθημερινὰ καὶ μεθοῦσε καὶ γινόταν αἰτία νὰ σκανδαλίζονται οἱ προσκυνητές.

Κάποια στιγμὴ πέθανε καὶ ἀνακουφισμένοι κάποιοι πιστοὶ πῆγαν στὸν γέροντα Παΐσιο νὰ τοῦ ποῦν μὲ ἰδιαίτερη χαρὰ ὅτι ἐπιτέλους λύθηκε αὐτὸ τὸ τεράστιο πρόβλημα.

Δάσκαλος - Ο όμορφος άνθρωπος...!!!!

 


Ένας νεαρός κύριος συναντά έναν ηλικιωμένο.

-Με θυμάστε;

-Όχι.

-Υπήρξα μαθητής σας.

Οι τρεις κανόνες της ζωής - Διδακτική ιστορία…!!!!

 


Κάποτε ένας κυνηγός κατάφερε να πιάσει ένα πουλί πολύ έξυπνο. Τόσο έξυπνο που μπορούσε να μιλά 70 διαφορετικές γλώσσες. Έτσι είπε το πουλί στον άνθρωπο: «Άσε με ελεύθερο κι εγώ θα σου διδάξω τρεις κανόνες της ζωής που θα σου φανούν πολύ χρήσιμοι».

«Πες μου τους κανόνες και θα σ’ αφήσω ελεύθερο», απάντησε ο θηρευτής.

«Πρώτα θα μου υποσχεθείς» ανταπάντησε το έξυπνο πουλί «ότι θα κρατήσεις την υπόσχεσή σου και όντως θα μ’ ελευθερώσεις».

Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές…!!!!

 


Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας».

27/8/24

Το εργόχειρο του ερημίτη…!!!!

 


Διδακτική ιστορία από το Γεροντικό που αναφέρεται στην αρετή της απλότητας και ακτημοσύνης.

~ Ένας γέροντας ερημίτης κίνησε για το πιο κοντινό χωριό να πουλήση τα πανέρια του. Στον δρόμο που πήγαινε, τον βρήκε ο διάβολος κι από την πολλή κακία που του είχε, άρπαξε τα πανέρια από τα χέρια του κι έγινε άφαντος.

Τότε ο γέροντας, χωρίς να στενοχωρηθή καθόλου, σήκωσε τα μάτια στον ουρανό και είπε:

«Η Μύγα και ο Ελέφαντας» – μία ιστορία για τον νου…!!!!

 


Μια φορά και έναν καιρό, ένας μαθητής έκανε βόλτα στο δάσος, μαζί με τον δάσκαλό του. Ο μαθητής όμως αντί να απολαμβάνει τον περίπατο, ήταν πολύ προβληματισμένος. Είχε παρατηρήσει πως ο νους του συνεχώς βρισκόταν σε αναταραχή. Ήταν κάτι που συχνά βίωνε και αυτό τον ενοχλούσε.

Ο Κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο - Εξαιρετικό δίδαγμα…!!!!

 


Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.

Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…

Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:

“Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.”

“Γιατί το λες αυτό;” ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: “Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;

Το όνειρο της πέτρας…!!!!

 


Κάποτε, υπήρχε μια μεγάλη πέτρα, στην άκρη του δρόμου, που ένωνε δυο πόλεις. Οι ταξιδιώτες συνήθιζαν να κάθονται επάνω της και να ξεκουράζονται, κάθε φορά που πέρναγαν από εκεί. Η πέτρα ζήλευε τους ανθρώπους που μπορούσαν να μετακινούνται από εδώ και από εκεί, όποτε το ήθελαν και συχνά παραπονιόταν για τη δική της άχαρη ζωή, που την ανάγκαζε να βρίσκεται ακίνητη σε εκείνο το μέρος, χωρίς να κάνει τίποτα.

Πριν κρίνεις τους άλλους «καθάρισε πρώτα τα γυαλιά σου»

 


Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά. Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.

“Ά,τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά”, σχολίασε,“ η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι”. 

26/8/24

Ο Καρλ Γιουνγκ είπε ότι έχουμε 4 στάδια στη ζωή μας. Σε ποιο στάδιο ανήκετε εσείς ;

 


Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν Ελβετός ψυχίατρος, στις αρχές με μέσα του 20ου αιώνα που πιστώθηκε την δημιουργία της αναλυτικής ψυχολογίας. Οι ιδέες του και θεωρίες του άνοιξαν τον δρόμο στις μοντέρνες ψυχιατρικές πρακτικές. 

Πιστώθηκε επίσης την δημιουργία των αρχετύπων : Συμπλέγματα, εξωστρέφεια, εσωστρέφεια και το συλλογικό ασυνείδητο

Στην ησυχία ακούς την ψυχή σου…!!!

 


Στην ησυχία της φύσης, αν το θέλεις, μπορεί να περάσουν και μέρες χωρίς να συναντήσεις άνθρωπο, μα ψυχή θα συναντήσεις σίγουρα. Τη δική σου.

Πόσο ειρωνικό που από όλα τα feelgood τραγούδια που έχει αποθηκεύσει ο νους μου, πιάνω τον εαυτό μου να μουρμουρίζει αυτό, σήμερα που περπατώ ολομόναχη στο χωμάτινο μονοπάτι από τη θάλασσα. Σήμερα που απόλαυσα την τιμή να έχω τη θάλασσα όλη για μένα, μιας και κατέβηκα περασμένη ώρα.

Κάθε άτομο που συναντάς είναι ένας καθρέφτης για να δεις την αντανάκλαση της ψυχής σου…!!!

 


Όταν συναντάτε κάποιον που σας προκαλεί συναισθηματικά με την συμπεριφορά και τα λόγια του - κάποιος που οι πράξεις του σας προκαλούν αισθήματα θυμού, λύπης, αποθάρρυνσης ή απόρριψης - σας δίνεται η ευκαιρία να κοιτάξετε στον καθρέφτη της ψυχής σας.

Λέγεται πως όλοι έχουμε έναν σωσία κάπου στον κόσμο - κάποιον που μας μοιάζει, έχει παρόμοια χόμπι και θα τον μπέρδευαν για δίδυμο μας. 

Η πραγματική διαδικασία θεραπείας χρειάζεται χρόνια εξαγνισμού…!!!

 


Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της γνώμης ότι μια θεραπευτική διαδικασία είναι θέμα μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή το περισσότερο ενός μήνα.

Η πραγματική διαδικασία θεραπείας δεν σχετίζεται με τόσο μικρές χρονικές περιόδους.

Χρειάζεται χρόνια εξαγνισμού της συνειδητότητας και κάθαρσης.

Μπορεί να χρειαστούν ζωές για να απαλλαγούμε από σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές ασθένειες.

Διατροφή και Πνευματικότητα…!!!

 


Είναι ίσως πολύ καλό θα έλεγα να μη τρώμε ζώα αλλά αυτό δε μας μεταμορφώνει αυτόματα σε πνευματικά άτομα. Ιδιαίτερα αν με έπαρση διατυμπανίζουμε ότι είμαστε χορτοφάγοι και κατηγορούμε όλους όσους δεν είναι. Αυτή η εγωική συμπεριφορά δε θα είναι παρά ακόμη ένα εμπόδιο στην αναγνώριση της πνευματικής μας διάστασης. 

25/8/24

Γιατί οι ψυχές που δονούνται υψηλά δυσκολεύονται να βρουν μια σταθερή σχέση...!!!

 


Οι Old Souls δεν θέλουν να είναι σε μια σχέση μόνο και μόνο για να έχουν έναν σύντροφο, χρειάζονται αγάπη για να αναπτυχθούν μαζί.

Είναι Ψυχές που είχαν πολλές προηγούμενες εμπειρίες και γι' αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ενσάρκωση στη Γη για να εξελιχθούν, δεν τους αρέσει να χάνουν χρόνο.

Τα 10 μυστικά της Καρδιάς…!!!

 


Στην ζωή μας τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Πρόσωπα ή γεγονότα δεν εμφανίζονται στην ζωή μας χωρίς λόγο. Μάθε να καθορίζεις το τι συμβαίνει στην ζωή σου!

Ο τρόπος που “γεννιούνται” και αναπτύσσονται οι σχέσεις μας δεν έχει να κάνει με την τύχη ή την ατυχία. Αντιθέτως, εξαρτάται από μια δύναμη που μας συνδέει όλους μας είτε συναντηθούμε είτε όχι. Αυτή η δύναμη καθορίζει τα συναισθήματα μας και την συμπεριφορά μας, καθώς επίσης και την δυνατότητα να βρούμε, να συναντήσουμε την αγάπη.

Έξι αλήθειες για την κατάθλιψη που δεν γνωρίζατε…!!!

 


Γνωρίζατε ότι τα πιο σημαντικά περιστατικά κατάθλιψης δεν εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι, είτε αγνοούν πλήρως, είτε παρερμηνεύουν στο μυαλό τους σχετικά με την κατάθλιψη.

Η Στάση του Σώματος Προδίδει τα Μυστικά μας…!!!

 


Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το σώμα σας λέει στους άλλους το πόσο διαθέσιμοι είστε για επαφή και πόσο ενδιαφέρεστε για όσα λένε.

Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας ή σταυρώνετε και αποτραβάτε τα πόδια σας από τον άλλο όταν πιέζετε τα πόδια σας το ένα με το άλλο όλα αυτά είναι οι κλειστές στάσεις οι οποίες μπορούν κάλλιστα να υποδηλώσουν στους άλλους ότι είστε αγχωμένοι ή ότι δεν ενδιαφέρεστε να έχετε επαφή.

Χαλίλ Γκιμπράν : Η ψυχή μου με ορμήνεψε να αγαπώ όσα οι άλλοι μισούν…!!!

 


Η ψυχή μου μου μίλησε και μου - δίδαξε - ν’ αγαπώ εκείνους πού οι άνθρωποι μισούν και να είμαι φίλος μ’ εκείνους πού οι άνθρωποι περιφρονούν.

Η ψυχή μου μου φανέρωσε ότι ή αγάπη εκδηλώνεται όχι μονάχα στο πρόσωπο πού αγαπά, άλλα και στο πρόσωπο πού αγαπιέται.

Πριν ή ψυχή μου μου μιλήσει, ή αγάπη ήταν στην καρδιά μου σα μια λεπτή κλωστή πιασμένη από δυο πασσάλους.

24/8/24

Πώς επηρεάζει ο ποιοτικός ύπνος το σωματικό σου βάρος + tips για να το πετύχεις…!!!

 


Προγραμμάτισε τα ωράρια του ύπνου σου και δες τον αριθμό της ζυγαριάς να πέφτει.

Ίσως να μην το συνειδητοποιείς καν, αλλά υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του πόσο καλά κοιμήθηκες χθες το βράδυ και της όρεξής σου για φαγητό σήμερα. 

Το ξέρατε ότι τα περισσότερα κύτταρα του Σώμα μας ξαναγεννιούνται…!!!

 



Κρίνοντας από την ικανότητα του δέρματος να επουλώνει τις πληγές του, αλλά και από το γεγονός ότι τα νύχια και τα μαλλιά μας μακραίνουν, αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια κύτταρα του σώματός μας συνεχώς ανανεώνονται. 

Πόσοι από εμάς, όμως, γνωρίζουμε ότι η ανανέωση αποτελεί βασικό στοιχείο των περισσοτέρων ιστών του ανθρώπινου οργανισμού;

8 ισχυροί τρόποι για να αποτοξινώσετε την ψυχή σας…!!!

 


Ζούμε σε έναν γρήγορο κόσμο, πάντα ενάντια στον χρόνο για να φτάσουμε τον στόχο μας, για να γίνουμε καλύτεροι από χθες, και για να νιώσουμε χρήσιμοι. Σε όλο το χάος όμως που βρίσκουμε τον εαυτό μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευεξία μας.

Είναι γεγονός πως είμαστε συνέχεια υπό την επιρροή των τοξινών, και των σωματικών και των πνευματικών. Και ενώ υπάρχουν πολλές πηγές για το πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας, δεν ξέρουν όλοι πως η αποτοξίνωση της ψυχής είναι εξίσου σημαντική.

Τα ανεπαίσθητα συμπτώματα που είναι “προπομπός” για κατάθλιψη…!!!

 


Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν πρόβλημα. Τα συμπτώματα κατάθλιψης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο.

Η κατάθλιψη συχνά οφείλεται σε κούραση, άγχος, ή και σε πιο απλά πράγματα, όπως το αναπόφευκτο γεγονός ότι… γερνάμε.

Τι προκαλεί το πολύ καθισιό στο μυαλό και τη μνήμη…!!!

 


Ευκαιρία να σηκωθείς από καναπέδες, καρέκλες, ντιβάνια.
Το ότι η καθιστική ζωή δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση το σώμα - προσθέτει κιλά, αυξάνει το λίπος, χαλαρώνει το δέρμα - το γνωρίζουμε. Το ότι καταστρέφει το πνεύμα μας, ίσως και αν το είχαμε υποψιαστεί. 

23/8/24

Νους υγιείς εν σώματι υγιή.Ελληνιστί – Καλλισθενική , Calisthenics…!!!

 


Νους υγιείς εν σώματι υγιή. Ελληνιστί, Calisthenics !
Υοga, zumba, pilates , capoeira , aerobics. Επιτυχημένες μέθοδοι εκγύμνασης ή κάτι το μοδάτο; Αυτό ας το κρίνουν όσοι μπαινοβγαίνουν στα γυμναστήρια και όσοι είναι ειδικοί. 

Εμείς μάθαμε πως αυτό που έλεγαν κάποτε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι “Νους υγιείς εν σώματι υγιή” εφαρμόζεται πλέον στην πράξη στις μέρες μας μέσω της Καλλισθενικής αγωγής.

Έλλειψη ύπνου: Το νούμερο ένα λάθος που μας κάνει να γερνάμε πιο γρήγορα…!!!

 


Αν και η γήρανση δεν είναι πλήρως κατανοητή, μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες : ενδογενής και εξωγενής.

Η ενδογενής γήρανση οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, ενώ η εξωτερική γήρανση μπορεί να αποδοθεί σε επιλογές τρόπου ζωής όπως η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η διατροφή, η άσκηση και η διαχείριση του στρες.

Μπαίνοντας στην παρατήρηση, θα πάρεις και απαντήσεις...!!!

 


Πριν από μερικά χρόνια έκαναν στον SAI BABA μια ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μα... πώς μπορεί να μιλάει έτσι όταν το κακό αυξάνεται καθημερινά στον κόσμο;».

Σάι Μπάμπα: Δεν είναι το κακό που αυξάνεται: το φως αυξάνεται. Για αυτό μιλάω σε αυτό το μήνυμα. Φανταστείτε να έχετε αποθηκεύσει τα υπάρχοντά σας για χρόνια σε ένα δωμάτιο ή ντουλάπα που φωτίζεται από μια λάμπα 40 Watt. 

Κάθε γεγονός στη ζωή έχει μια κρυφή σημασία που εξυπηρετεί την εξέλιξή μας…!!!

 


Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας για να αποδείξουμε την σπουδαιότητά μας. Αν καταφέρναμε να χάσουμε ένα μόνο μέρος από αυτήν την σπουδαιότητα, θα μας συνέβαιναν δύο καταπληκτικά πράγματα.

Πρώτον, θα απελευθερώναμε την ιδέα με την οποία προσπαθούμε να διατηρήσουμε την απατηλή ιδέα του ‘’μεγαλείου’’μας, δεύτερον, θα προμηθεύαμε στον εαυτό μας αρκετή ενέργεια για να μπορέσει ν’ αντικρίσει έστω κ στιγμιαία το πραγματικό μεγαλείο του σύμπαντος.

Τα 7 χαρακτηριστικά των συναισθηματικά αφυπνισμένων ανθρώπων…!!!

 


Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερη κουβέντα για την Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και την ενσυναίσθηση με τους “ειδικούς” να δημιουργούν, ως συνήθως, ένα απόλυτο χάος, αντί να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει. 

Κι αυτό, γιατί η αναμενόμενη αφύπνιση που άρχισε τις 3 τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και έχει σκοπό να ολοκληρωθεί στον 21ο, είναι αγκάθι στην καρδιά αυτών που έχουν αποφασίσει να διαφεντεύουν αέναα τον πλανήτη.

22/8/24

Ζήσε Ολιστικά…!!!

 


Στην κρίσιμη καμπή ενός κόσμου που αλλάζει ριζικά, στο μεταίχμιο των καινοφανών εξελίξεων που οδηγείται η ανθρωπότητα, στον ριζικό μετασχηματισμό που επιφέρει η συνειδησιακή επανάσταση, σήμερα πιο πολύ από ποτέ προβάλλει αδήριτη η ανάγκη ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης που θα οδηγεί σε λύσεις και ευκαιρίες.

Η αγάπη είναι ευγένεια της ψυχής και δεν την έχουν όλοι…!!!

 


“Στα μάτια του ανθρώπου καθρεφτίζεται η ψυχή του …
είναι η ψυχή που μου λέει να σε ακολουθήσω …
στην εύθραυστη μελαγχολία που κρύβει το βλέμμα σου …
στο άγριο πέλαγος των χειλιών σου …
στο αύριο που δεν έχει έρθει ακόμη …
στο δρόμο σου που περνάει απ την καρδιά μου …

Συναισθήματα, εσύ επιτρέπεις, εσύ απαγορεύεις! Εσύ επιλέγεις…!!!

 


Συναισθήματα. Μέρα, και νύχτα γεμίζεις και αδειάζεις από αυτά, άυλες έννοιες αναντικατάστατες για την ζωή σου! Κάθε στιγμή και μια αίσθηση κάθε στιγμή και μια ανάγκη να την αγγίξεις πέρα από την λογική εγκεφαλική εξήγηση.

Στην βιβλιογραφία καταγράφεται πως ο φιλόσοφος Αριστοτέλης προσπάθησε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των βασικών συναισθημάτων. 

Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη στον κόσμο…!!!

 


Η αγάπη είναι ο ανεξάντλητος φυσικός μας πλούτος
Η αγάπη μεταμορφώνει πραγματικά τον άνθρωπο είτε βρίσκεται από την πλευρά αυτού που την προσφέρει είτε από την πλευρά αυτού που τη δέχεται. 

Εϊναι μία συνεχής διεργασία τροφοδοσίας παραγωγικής διατήρησης του «είμαι» ως σημείο αναφοράς και ανάδειξης του «είμαστε» ως κανάλι εξέλιξης που κατακλύζει κάθε σημείο της ανθρώπινης ύπαρξης διοχετεύοντας συνεχείς ανάσες ζωής μέσα από το κανάλι της συνδέοντας κυρίως πνευματικά τους φορείς της.

Η αγάπη χαρίζεται, δεν αγοράζεται! Αγαπήστε τον εαυτό σας…!!!

 


Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοναδικό άτομο που είναι απολύτως απαραίτητο για την ευτυχία σας είναι ο εαυτός σας. Αν έχετε υγιή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους άλλους να σας πληγώσουν.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η αγάπη χαρίζεται, δεν αγοράζεται. Ποτέ μη θυσιάζετε τον εαυτό σας για κάποιον που δεν αναγνωρίζει την αξία σας.