Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/7/24

Τα 11 πολύτιμα πράγματα που μας δίδαξε ο Αριστοτέλης για τη ζωή…!!!

 


Ο Αριστοτέλης είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, που μας δίδαξε πολλά σημαντικά μαθήματα σε θέματα όπως η επιστήμη, η λογική, η ηθική, η ποίηση, το θέατρο, η μεταφυσική, και η ζωή γενικότερα.

Η σημασία του να «αφήνεις…»

 


Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε σκέψεις, συναισθήματα, καταστάσεις, ανθρώπους.

Το παρελθόν, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, επιλογές που δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, στόχοι που δεν επετεύχθησαν, αδικίες και προδοσίες που βιώσαμε, μας στενοχωρούν, μας πονάνε και όμως μένουμε στη σκιά τους πεισματικά μερικές φορές.

Ξυπνήστε! Η τεχνολογία σας καταστρέφει την ζωή χωρίς καν να το καταλάβετε…!!!

 


Τι έχουμε απογίνει;
Έχουμε ξεχάσει πως είναι να πηγαίνεις για φαγητό και να έχεις μια οικεία και όμορφη συζήτηση με τους αγαπημένους σου. Έχουμε ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τρόπους και να προσέχουμε τους ανθρώπους. 

Έχουμε ξεχάσει πως είναι απλώς να απολαμβάνεις την σιωπή. Έχουμε ξεχάσει πώς να εξηγούμε κάτι χωρίς να το δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς να ξεπεράσεις το φόβο της λάθος επιλογής…!!!

 


Η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές. Από το τι θα φάμε το μεσημέρι και το τι ρούχο θα ψωνίσουμε, μέχρι το πού θα στείλουμε βιογραφικό και σε ποια περιοχή θα μετακομίσουμε, όλες αυτές οι αποφάσεις, μικρές κι ασήμαντες ή μεγάλες και σημαίνουσες, υφαίνουν τον ιστό της ζωής μας.

Ένα περίπλοκο νήμα από χοντρό σχοινί όπου κάθε κόμπος συνδέεται όχι μόνο με τον προηγούμενο αλλά και με όλους τους υπόλοιπους. 

Αντιμετωπίστε ό,τι σας προκύπτει ως ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο…!!!

 


Αντιμετωπίστε ο,τι σας προκύπτει ως ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο

Στα ψυχιατρεία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή και έχουν αναπτύξει τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να αποδράσουν από αυτή.

Αλλά αν υπάρχει κάτι ακόμη πιο βέβαιο από το θάνατο, είναι η αναπόφευκτη φύση της αλλαγής. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Έτσι πρέπει να μάθουμε να τη δεχόμαστε και να προσβλέπουμε σε αυτήν.

1/7/24

Να ευχαριστείς τους «εχθρούς» σου…!!!

 


Να ευχαριστείς τους εχθρούς σου και όχι να τους μισείς. Είναι εκείνοι που σε οδήγησαν να γνωρίσεις τα όριά σου και να γίνεις καλύτερος, είναι εκείνοι που σε πείσμωσαν να μην εγκαταλείπεις τον αγώνα της ζωής ποτέ.

Να μη μισείς τους εχθρούς σου, να τους ευγνωμονείς. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου έχει δώσει η ζωή. Είναι εκείνοι που μπορούν να σου δείξουν τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις αλλά και τι άτομο δε θα ήθελες να είσαι. Είναι αυτοί που θα σε διδάξουν τα μεγαλύτερα μαθήματα για τη ζωή και τους ανθρώπους.

Το ευ ζην εξαρτάται από το πώς αποκωδικοποιείς όσα συμβαίνουν…!!!

 


Το ευ ζην εξαρτάται από το πώς αποκωδικοποιείς όσα συμβαίνουν.

Για το ευ ζην του ανθρώπου το αποφασιστικό είναι το τι διαδραματίζεται μέσα του (ARTHUR SCHOPENHAUER)

Ο κόσμος στον οποίον ζει ο καθένας εξαρτάται, κατ’ αρχάς, από την αντίληψη που έχει περί αυτού, καθορίζεται, άρα, βάσει των διαφορών στα μυαλά των ανθρώπων: Ανάλογα μ’ αυτές τις διαφορές αποβαίνει ο κόσμος φτωχός, άνοστος και ρηχός ή πλούσιος, ενδιαφέρων και πλήρης νοημάτων.

Το Ταξίδι της Ψυχής~Μαθήματα και Εμπόδια…!!!

 


Τα πρώτα 49 έτη της ζωής του ανθρώπου είναι αφιερωμένα στο έργο της Γνώσης Σεαυτόν. Το διάστημα αυτό χωρίζεται σε υποδιαστήματα των 7 περίπου ετών, κατά τα οποία ο Ων περνάει στάδια εκμάθησης συγκεκριμένων πεδίων.

Τα πεδία αυτά ξεκινούν από την εξωτερική αντιληπτή πραγματικότητα και την ενσωμάτωση του φυσικού σώματος σε αυτή, προχωρούν στο συναισθηματικό πεδίο, έπειτα βουτάνε στο ψυχικό πεδίο και τέλος έρχεται το πνευματικό πεδίο να κλείσει την περίοδο «σπουδών».

Ψυχολόγος ξεσπά: Το πρόβλημά μας σήμερα είναι οι κουρασμένες οι ψυχές…!!!

 


Η viral ανάρτηση του ψυχολόγου Ελευθεριάδη Ελευθέριου η οποία περιγράφει με πολύ εύστοχα λόγια πτυχές της σημερινής κοινωνίας

Η ανάρτηση:

Το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι τα κουρασμένα σώματα.

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία…!!!

 


Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής.

Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.