Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/23

Κόβοντας τα δεσμά της ψυχής : 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε…!!!!

 


Όλοι δημιουργούμε ένα σημαντικό αριθμό ψυχικών συνδέσεων κατά την διάρκεια της ζωής μας. Δεν είναι όλες θετικές. 

Δεν πρέπει ψυχές χαμηλής ενέργειας να είναι συνδεδεμένες με την δική μας. Η χαμηλή τους ενέργεια αναμειγνύεται με την δική μας ανώτερη και διαλύει την δύναμη μας.
«Οπότε,» ίσως ρωτήσετε «υπάρχει κάποιος τρόπος να κόψουμε τις συνδέσεις της ψυχής που εμποδίζουν την ψυχική μας ενέργεια να φτάσει στο πλήρες δυναμικό της;» 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψετε τις συνδέσεις με ανθρώπους που δεν θέλετε πλέον να είναι μέρος της ζωής σας – πνευματικά, ή και αλλιώς. 

Πάρτε την απόφαση να κόψετε τις συνδέσεις 
Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο βήμα, αλλά η απόφαση να κόψετε τους ψυχικούς δεσμούς δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. 

Κάθε ένστικτο μας ως κοινωνικά, πνευματικά όντα είναι να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε φιλίες και σχέσεις. Ένα κομμάτι σας θέλει να διατηρεί κάθε σύνδεση της ψυχής, καθώς με αυτή την σύνδεση νιώθει ωραία η ψυχή. 

Αλλά στην περίπτωση των σχέσεων κακοποίησης και των φίλων που δεν σας συμπεριφέρονται σωστά, ή ακόμα και στην περίπτωση μιας σχέσης που δεν έχει τίποτα να σας προσφέρει πλέον, το κόψιμο των δεσμών είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. 

Η συνειδητοποίηση και η απόφαση αυτή είναι το πρώτο μεγάλο εμπόδιο πάνω στο οποίο πέφτουν οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Σταματήστε κάθε επικοινωνία 
Οι δεσμοί της ψυχής ενισχύονται μόνο με την επικοινωνία, για αυτό και η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική για μια υγιή σχέση. 

Έτσι, αν προσπαθείτε να κόψετε τους δεσμούς τη ψυχής με κάποιον, η επικοινωνία μαζί του δεν βοηθά καθόλου τον σκοπό σας. 

Διαγράψτε τον αριθμό του από το τηλέφωνό σας και, αν είναι δυνατόν, πείστε τον άλλον να κάνει το ίδιο. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντισταθείς να επισκεφτείς κάποιον από ότι είναι να αντισταθείς να στείλεις μήνυμα ή να πάρεις τηλέφωνο. 

Κάντε το όσο το δυνατόν πιο δύσκολο για εσάς να υποχωρήσετε και να επικοινωνήσετε μαζί του. Θα ευχαριτείτε τον εαυτό σας για αυτό αργότερα, ακόμα κι αν είναι αναστατωμένος τώρα. 

Ξεχάστε τις δικαιολογίες για να διορθώσετε την σύνδεση της ψυχής 
Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε μην υποτροπιάσετε και δημιουργήσετε δικαιολογίες για να δείτε αυτό το άτομο «μια τελευταία φορά». 

Μια τελευταία φορά δεν είναι ποτέ η τελευταία φορά. Είναι απλώς κάτι που λέμε για να δικαιολογήσουμε την κακή συμπεριφορά μας. 

Όταν κόβετε την σύνδεση με κάποιον, βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσει τίποτα στην κατοχή σας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να αφήνουν ρούχα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, οτιδήποτε στο σπίτι σας που μπορούν «να γυρίσουν να το πάρουν μετά». 

Είναι μια δικαιολογία για να μείνετε σε επαφή και μπορεί να αναμορφώσει τις συνδέσεις της ψυχής. 

Αυτό δεν είναι καλό για καμία πλευρά και μόνο παρατείνει τη διαδικασία της απομάκρυνσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να την περάσετε. 

Είναι καλύτερα να την αντιμετωπίσετε σαν χανζαπλάστ. Τραβήξτε το αμέσως. 

Να είστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες 
Το να κόψετε μια σύνδεση της ψυχής μπορεί να είναι πολύ επίπονο, ακόμα και αν ξέρετε ότι είναι το σωστό. 

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας, για να αποφασίσουμε τι θέλουμε, αν δεν θέλουμε αυτό που είχαμε πριν. Μια στιγμή για αναζητήσουμε και να επιλέξουμε ποια πορεία θα ακολουθήσουμε.