Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/3/23

Αφύπνιση συνείδησης : 10 πνευματικά συμπτώματα φώτισης…!!!!

 


Η Αφύπνιση συνείδησης και τα 10 πνευματικά συμπτώματα φώτισης, που σας κάνουν πνευματικά ανώτερο άνθρωπο.

Ένα από τα προβλήματα με την ιδέα της πνευματικής αφύπνισης, είναι η έλλειψη σαφούς ορισμού. Τι ακριβώς είναι η πνευματική αφύπνιση; Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις εάν έχει συμβεί σε εσένα;

Σύμφωνα με τον Deepak Chopra, το ξύπνημα συμβαίνει όταν δεν ζείτε πλέον σε έναν ονειρικό κόσμο όπου φιλτράρετε τα πάντα μέσω του εγώ σας και εστιάζοντας στο μέλλον και στο παρελθόν. Αντ ‘αυτού, έχετε σχεδόν ταυτόχρονη επίγνωση του ατομικού σας εαυτού και της σχέσης μεταξύ αυτού και οτιδήποτε άλλου. 

Πάρτε, για παράδειγμα, τη μεταφορά ενός κύματος στον ωκεανό. Είστε το κύμα και είστε ο ωκεανός. Η ικανότητα διατήρησης τόσο του διαχωρισμού, όσο και της σύνδεσης, φαίνεται να δείχνει ένα διαφορετικό επίπεδο πνευματικής εξέλιξης.

Όταν κοιτάζετε στις παραδόσεις της θρησκευτικής πίστης, υπάρχει ένα κοινό νήμα που περιγράφει αυτήν την κατάσταση ως νιρβάνα , φώτιση ή αφύπνιση κουνταλίνι. Αυτή η συνείδηση ​​συμβαίνει όταν σταματήσετε να είστε παρατηρητής, και αντ ‘αυτού αναρωτιέστε, ποιος παρατηρεί;

Για παράδειγμα, σκεφτείτε όταν είστε ενθουσιασμένοι με μια ταινία. Τα συναισθήματά σας και η φυσιολογία σας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκεστε στο βαθύ διάστημα με τον Luke Skywalker ή με την Dorothy, όταν στέκεται μπρος στην κακιά μάγισσα. Εκείνη τη στιγμή, η εμπειρία της ταινίας σας κάνει να αισθάνεσθε κάτι πραγματικό. 

Η καρδιά σας συναγωνίζεται, αισθάνεστε ενθουσιασμένοι, φοβισμένοι ή αισιόδοξοι. Στη συνέχεια, το τηλέφωνό σας χτυπάει ή το άτομο πίσω σας βήχει δυνατά. Και επιστρέφετε σε μια διαφορετική πραγματικότητα: Κάθεστε σε έναν κινηματογράφο που μοιράζεται την εμπειρία των διαστημικών ταξιδιών ή των γκρι δρόμων, με άλλους.

Παραδείγματα αφυπνισμένων ανθρώπων

Όταν ζητείται να σκεφτούμε τους αφυπνισμένους ανθρώπους, έρχονται στο μυαλό μας ονόματα όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Βούδας και ο Ιησούς. Ή ίσως η Μητέρα Τερέζα ή ο Νέλσον Μαντέλα. Αυτές οι εμπνευσμένες φιγούρες, μπορεί να σας οδηγήσουν να πιστέψετε ότι το να ξυπνήσετε, είναι σαν να είστε τέλειοι. 

Εάν ναι, προσπαθήστε να σκεφτείτε πιο συναφή παραδείγματα ατόμων που είναι αφυπνισμένα. Βοηθά να δούμε παραδείγματα ανθρώπων που ταυτόχρονα είναι ελαττωματικοί, αλλά προσπαθούν να ζήσουν μια καλή ζωή, με έμφαση στο μεγαλύτερο καλό.

Οι άνθρωποι που είναι πνευματικά αφυπνισμένοι, δεν είναι οι τέλειοι… Και είναι αυτό που χρειάζεται για να είναι το ξύπνημα, πιο πιθανό και αληθινό. Ας επικεντρωθούμε στο πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν έχετε ή όχι μια αφύπνιση συνείδησης. 

Τα παρακάτω είναι 10 σημάδια πνευματικής αφύπνισης.

1. Παρατηρώντας τα μοτίβα σας
Ένα από τα πρώτα σημάδια της αφύπνισης είναι η παρατήρηση . Μπορεί να περνάτε τη ζωή σας με τον αυτόματο πιλότο. Χωρίς να σκέφτεστε πολύ ποιος είστε, τι θέλετε και γιατί είστε εδώ. Η εμφάνιση αυτών των ερωτήσεων είναι σαν να ανάβεις ένα φως, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Εάν γνωρίζετε ότι παρακολουθείτε τι κάνετε στη ζωή σας, μπορεί και να αναρωτιέστε:

· Πρέπει πραγματικά να πιω τόσο πολύ;

· Γιατί θυμώνω τόσο συχνά;

· Συγκρίνω πάντα τον εαυτό μου με τους άλλους;

· Γιατί δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι;

· Χρειάζομαι πραγματικά αυτό το κόκκινο κρέας στη διατροφή μου;

· Γιατί προσελκύω τόσο πολύ δράμα στη ζωή μου;

Το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη είναι πάντα η συνειδητοποίηση της τρέχουσας στιγμής. Ακολουθούμενη από μια ώθηση, να αλλάξει κάτι….

2. Αίσθημα αίσθησης σύνδεσης
Η σύνδεση προέρχεται από την ανθρωπότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν:

· Βρίσκετε ότι ενδιαφέρεστε για την κοινότητά σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον εθελοντισμό στην τοπική κοινοτητα. Ή να φτυαρίσετε το διάδρομο του γείτονά σας.

· Δοκιμάζετε να δείτε από την οπτική γωνία κάποιου που είχατε δει προηγουμένως, ως τον “διαφορετικό”. Ίσως, αρχίζετε να ρωτάτε γιατί φορούν μπούρκα ή έχουν τατουάζ κάποιοι άνθρωποι, αντί να τους κρίνετε.

· Έχετε αυξημένη ευαισθητοποίηση για τα πλάσματα με τα οποία μοιράζεστε τον πλανήτη. Μπορεί να αποφασίσετε να σταματήσετε να τρώτε κρέας και να σκοτώνετε τα ζωάκια.

· Έχετε μια σύνδεση με τον πλανήτη; Αυτό μπορεί να συμβεί ως συνειδητοποίηση ότι τα απορρίμματα, η χρήση πλαστικών ή η σπατάλη φαγητού, δεν είναι πλέον αποδεκτή ως προσωπική πρακτική.

3. Αφήνοντας την προσκόλληση
Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, η προσκόλληση σχετίζεται με το πώς ορίζετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να ορίσετε τον εαυτό σας σύμφωνα με το αυτοκίνητο που οδηγείτε, τα παπούτσια που φοράτε, τι τρώτε, με ποιον ξοδεύετε χρόνο, ποιον ψηφίζετε, τι διαβάζετε και πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας…. 

Σκεφτείτε όμως τον αληθινό εαυτό σας, ως τον παλμό της ψυχής σας. Κοιτάξτε κάθε πίστη σας, ως πέπλο και αναρωτηθείτε:

· Είμαι αλήθεια τόσο έξυπνος;

· Τοοόσο δημοφιλής;

· Είμαι σουπερ ουάου βίγκαν;

· Νιώθω ως πεφωτισμένος γιόγκι;

· Είμαι πάντα αργοπορημένος στην ζωή και έχασα το τρένο;

Κάθε στρώμα προσκόλλησης, είναι ένα άλλο κομμάτι υφάσματος. Μόλις συνειδητοποιήσετε το πέπλο, αυτομάτως αυτό γίνεται διάφανο. Στο τέλος, θα μπορείτε να δείτε και μέσα από αυτό, τον πραγματικό σας εαυτό.

4. Εύρεση εσωτερικής γαλήνης και ειρήνης
Ο Δαλάι Λάμα περιγράφει την εσωτερική ειρήνη σαν να μαχαιρώνει το δάχτυλό του… Εξακολουθεί να βιώνει μια συναισθηματική φόρτιση, αλλά είναι φευγαλέα. Η εσωτερική ειρήνη είναι σαν μεγεθυντικός φακός θετικών συναισθημάτων.

5. Αυξάνοντας τη διαίσθησή σας
Έχετε σκεφτεί ποτέ έναν παλιό φίλο από το γυμνάσιο. Και αμέσως τον συναντήσατε στο αεροδρόμιο, την επόμενη μέρα; Έχετε ακούσει ποτέ το κουδούνισμα του τηλεφώνου σας και μπορείτε να γνωρίζετε ότι ήταν η μητέρα σας, πριν κοιτάξετε την αναγνώριση κλήσεων; 

Έχετε αισθανθεί ποτέ μια άμεση και παράλογη αντιπάθεια για κάποιον; Ή έχετε βιώσει το συναίσθημα deja-vu, όταν συναντήσατε για πρώτη φορά κάποιον, ότι ήδη τον γνωρίζετε;

Αυτά είναι όλα σημάδια διαίσθησης. Εάν οι σκέψεις, τα αντικείμενα και τα άτομα έχουν όλα ενέργεια, τα πνευματικά αφυπνισμένα ανθρώπινα όντα, φαίνονται πιο ικανά να συνδέονται με αυτήν την ενέργεια, σε τακτική βάση.

6. Έχοντας συγχρονικότητα
Σύμφωνα με τη διαίσθηση, υπάρχει η αίσθηση ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να συμβεί κάτι. Κάποιοι μπορεί να το ονομάσουν σύμπτωση, αλλά άλλοι πιστεύουν ότι αυτά τα λεπτά σημεία σας καθοδηγούν. Αν μια πράξη έχει προκαλέσει μια αλυσίδα γεγονότων που μοιάζουν με πεπρωμένο, ίσως να αφυπνίζεστε!

7. Αύξηση της συμπόνιας σας
Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητά σας να αισθάνεστε τι αισθάνονται οι άλλοι και να δοκιμάζετε μια νέα προοπτική. Η συμπόνια είναι μια δράση που εμπνέεται από την ενσυναίσθηση σας. Κυριολεκτικά σημαίνει «να υποφέρεις». 

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διαδικασία της πνευματικής αφύπνισης, αρχίζουν να παρατηρούν με πιο συνολική ενσυναίσθηση και μια περισσότερο προσανατολισμένη στη δράση συμπόνια.

Η αυτο-συμπόνια αποτελείται από τρία κύρια συστατικά:

· Αυτο-καλοσύνη

· Μια αίσθηση κοινού καλού για την ανθρωπότητα

· Ενσυνειδητότητα

Εάν έχετε τα παραπάνω στοιχεία, είστε στο δρόμο προς την πνευματική αφύπνιση και την αφύπνιση συνείδησης.

8. Αφαίρεση του φόβου του θανάτου
Ένας σοφός δάσκαλος, ο Barry (Bears) Kaufman , κάποτε είπε ότι όλος ο φόβος είναι πραγματικά ένας φόβος του θανάτου. Όλος ο φόβος μειώνεται γενικά καθώς ένα άτομο αφυπνίζεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη προσκόλλησης. 

Ο δικό σας θάνατος φαίνεται λιγότερο τραγικός όταν εστιάζετε στο να ζείτε στο παρόν. Και σταματάτε να ανησυχείτε τόσο πολύ για το μέλλον ή να μετανιώσετε για το παρελθόν. 

Όταν η συνείδηση ​​θεωρείται ότι υπερβαίνει το φυσικό σώμα, η απώλεια αυτού του σώματος αισθάνεται λιγότερο τραγική. Βλέποντας το θάνατο ως αναπόφευκτο, ως μέρος της διαδικασίας σας, επιτρέπει την ειρήνη μέσα σας και απομακρύνει τον φόβο.

9. Αυξάνοντας την αυθεντικότητα
Με την αφύπνιση συνείδησης, έρχεται η εμπιστοσύνη και μια βαθιά αίσθηση αυτοεκτίμησης. Αν και πολλοί αφυπνισμένοι άνθρωποι επηρεάζουν, δεν φιλοδοξούν ποτέ να έχουν οπαδούς. Άτομα όπως ο Eckhart Tolle έχουν τεράστια απήχηση, λόγω του πώς εμφανίζονται σε αυτόν τον κόσμο… 

Όχι επειδή γνωρίζουν έναν μαγικό αλγόριθμο στο Instagram. Οι πράξεις τους, είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά τους. 

Με την αναγνώριση ότι δεν είναι δική τους δουλειά να ευχαριστούν τους άλλους, να αποφεύγουν να δηλώνουν, μη δημοφιλείς απόψεις ή να περπατούν απλά στην ζωή τους, έρχεται μια ενέργεια, που είναι ελκυστική. Και αισθάνεσαι ασφαλής με το να είσαι κοντά τους.

10. Ανθίζοντας με την Αφύπνιση συνείδησης
Οι αφυπνισμένοι άνθρωποι έχουν ένα επίπεδο ευημερίας που φαίνεται να είναι πιο συνεπές. Γνωρίζετε ότι υπάρχει μια σύνδεση νου-σώματος, η οποία μεταφράζεται σε ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η έρευνα στον τομέα της θετικής ψυχολογίας είναι παρόμοια με τις μελέτες αφυπνισμένων ατόμων. Στη θετική ψυχολογία, οι τομείς του θεωρητικού μοντέλου της ευτυχίας, που ονομάζεται PERMA (θετικά συναισθήματα, εμπλοκή, σχέσεις, νόημα και επιτεύγματα) είναι όλα τα δυνατά σημεία του αφυπνισμένου. 

Ομοίως, μια ερευνήτρια, η Sonya Lyubomirsky , βρήκε μια βαθιά σχέση μεταξύ ευτυχίας και επιτυχίας σε πολλούς τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του γάμου, της φιλίας, του εισοδήματος, της απόδοσης εργασίας και της υγείας. Στην επιστήμη, αυτό είναι γνωστό ως άνθηση [Flourishing].

Πρακτικές για να βοηθήσετε την πνευματική σας αφύπνιση

Για όσους από εσάς διαβάζετε αυτό και αισθάνεστε σαν να έχετε υπόνοιες αφύπνισης συνείδησης, ακολουθούν ορισμένες προτεινόμενες δραστηριότητες:

· Σκεφτείτε πιο συχνά!!!

· Περάστε χρόνο έξω!!!

· Γελάστε με την ψυχή σας!!!

· Χορέψτε!!!

· Συνδεθείτε στην κοινότητά σας!!!

· Γινετε εθελοντές!!!

· Ευγνωμοσύνη για τα πάντα!!!

· Μειώστε τους ρυθμούς και την ένταση σας!!!!

Όπως λέει ο Eckhart Tolle, «Βρίσκετε την ειρήνη όχι αναδιατάσσοντας τις συνθήκες της ζωής σας, αλλά συνειδητοποιώντας ποιος είστε στο βαθύτερο επίπεδο».

Περάστε χρόνο επικεντρωμένος στο να γίνετε πλήρως εσείς στο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!