Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/10/22

Κάποιοι άνθρωποι περνάνε από τη ζωή μας μόνο και μόνο για να μας διδάξουν να μη γίνουμε σαν και αυτούς…!!!!

 


Καιρό πριν, πίστευα πως ακόμα και αν μερικοί άνθρωποι έκαναν απαίσια πράγματα, ο καθένας έχει από την φύση του το καλό και απλώς χρειάζεται κάποιον για να τον βοηθήσει να το βγάλει στο φως. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και αυτό που έμαθα είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό στην ζωή μας πέρα από το να μας δείξουν πως δεν πρέπει να είμαστε.

Θα σας συμπεριφερθούν τόσο άσχημα που ποτέ δεν θα το ξεχάσετε. Και ειλικρινά, αφού φύγουν από την ζωή σας, δεν θα είστε ποτέ ξανά το ίδιο άτομο.

Το Σύμπαν έχει έναν περίεργο τρόπο να μας διδάσκει τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε, και πιθανώς δεν θα συνειδητοποιήσετε καν αυτά τα μαθήματα μέχρι να σας στιγματίσουν. Αλλά δεν θα ήταν μαθήματα αν συνέβαινε αλλιώς.

Έτσι, πριν τους συναντήσετε, ίσως να έχετε γνωρίσει μόνο φαινομενικά καλούς ανθρώπους. Η ζωή σας ήταν ήσυχη τον περισσότερο καιρό και δεν είχατε ποτέ κάποια πραγματικά επώδυνη πληγή.

Και ο πόνος που προκάλεσαν σας έκανε να καταρρεύσετε , να είστε κομμάτια. Αλλά το θέμα είναι πως κάπως τα καταφέρατε και ξανά-συγκροτήσατε τον εαυτό σας. Μόλις αναρρώσετε, θα είστε κάτι πολύ διαφορετικό.

Θα είστε πιο καλοί από ποτέ. Και θα μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα τοξικό άτομο από χιλιόμετρα μακριά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα αποκτήσετε μια βαθύτερη ενσυναίσθηση για τους άλλους ανθρώπους. Και επειδή ξέρετε πως είναι, θα κάνετε ό, τι χρειαστεί για να μην πληγώσετε τους άλλους.

Πριν από αυτή την εμπειρία, ίσως δρούσατε αυθόρμητα χωρίς να συνειδητοποιείτε πως οι πράξεις σας θα μπορούσαν να βλάψουν τους άλλους. Τώρα γνωρίζετε πώς να είστε πιο προσεκτικοί.

Η αγάπη σας για τους άλλους ανθρώπους θα είναι άνευ όρων επειδή ξέρετε πως είναι να είστε σε απόγνωση και να συμπονάτε εκείνους που έχουν πληγωθεί. Για να θεραπευτείτε, θα βοηθήσετε τους άλλους να θεραπευτούν και οι ίδιοι.

Ομοίως, όπως δεν ξέρουμε πόσο όμορφος είναι ο ήλιος μέχρι να δούμε την συννεφιά, έτσι θα καταλάβουμε την αληθινή ομορφιά των αγνών, ειλικρινών και ευγενικών ανθρώπων αυτού του κόσμου.