Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/9/20

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν μπορούσαμε να καταφύγουμε στις δικαιολογίες;


Πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν μπορούσαμε να καταφύγουμε στις δικαιολογίες;
Βάζω στοίχημα πως θα προχωρούσατε άμεσα σε δράση τέτοια που να σας εξωθήσει στην εκπλήρωση των ονείρων σας. Θα συζητούσατε με άλλους, που τρέφουν παρόμοια με τα δικά σας όνειρα και στη συνέχεια βρήκαν με επιτυχία τον δρόμο τους προς αυτά. Θα είχατε πολλή ενέργεια και θα επιδιδόσασταν ενεργητικά στη διαδικασία της βίωσης της ζωής που φαντάζεστε.

Θα προσελκύατε τη βοήθεια που χρειάζεστε τη στιγμή που τη χρειάζεστε και θα παρατηρούσατε τους σωστούς ανθρώπους, τα σωστά συμβάντα και τις σωστές συνθήκες να παρουσιάζονται επίμονα μπροστά σας. Γιατί; Επειδή θα δρούσατε όπως δρα η Πηγή όλης της δημιουργίας. Θα είχατε εναρμονιστεί με ένα σύμπαν που λέει «Ναι, μπορείς!» και σας προσφέρει τα σύνεργα που θα σας βοηθήσουν να το αποδείξετε. Δεν θα τρέφατε κανέναν ενδοιασμό ή φόβο για το ότι κάτι θα μπορούσε να είναι δύσκολο ή να πάρει πολύ χρόνο… θα ήσασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι δρώντας παρά εξηγώντας ή εκφράζοντας παράπονα.


Θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη πως, έχοντας πια διαγράψει απόλυτα αυτούς τους περιορισμούς, θα αισθανόσασταν εκστατική χαρά και πως, επιτέλους, έχετε βρει τον σκοπό σας και τον ακολουθείτε. Θα σας συνάρπαζε η αίσθηση της ελευθερίας, αφού δεν θα αποφεύγατε πια το αληθινό σας ντάρμα. Θα νιώθατε μια τεράστια αίσθηση ικανοποίησης, αντί να ανησυχείτε για όσα αποφεύγετε ή για το πού πηγαίνετε.
Δεν θα επικεντρώνατε την προσοχή σας στον προορισμό, αφού το πολύ μακριά δεν θα υπήρχε πια για σας και το τώρα του ταξιδιού θα σας χάριζε την επιτυχία και την ευτυχία που επιθυμείτε. Θα βιώνατε μεγάλη ευδαιμονία, επειδή τα βήματά σας θα οδηγούνταν από τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία σας αντί τον φόβο της απογοήτευσης⋅ και η χαρά θα κυριαρχούσε τη ζωή σας.


Αντί να επικεντρώνεστε σε όσα δεν μπορείτε να κάνετε, επειδή είναι πολύ δύσκολο και θα πάρει πολύ χρόνο, θα σκεφτόσασταν κάπως έτσι: Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορώ να δημιουργήσω για τον εαυτό μου και θα το κάνω. Ξέρω πως μπορώ να κάνω οτιδήποτε αποφασίσω. Προσδοκώ ότι αυτό είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου και μπορώ εύκολα να το επιτύχω.
Δεν νιώθω φόβο, επειδή αναγνωρίζω πως, όποια καθοδήγηση και βοήθεια κι αν χρειαστώ, είναι στη διάθεσή μου. Νιώθω έξαψη, συγκίνηση και αγαλλίαση για την εκπλήρωση του ονείρου μου. Συνειδητοποιώ πως οι σκέψεις που κάνω διαπνέονται από ενθουσιασμό και πάθος και πως τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει. Για την ακρίβεια, είμαι βέβαιος πώς ό,τι χρειάζομαι για την υλοποίηση των ονείρων μου βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν. Παρατηρώ με αίσθημα ικανοποίησης αυτά που μου στέλνει το σύμπαν.