Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/4/20

8 κορυφαία προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που αξίζει να παρακολουθήσετε



Η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να σταματάει στην ενηλικίωση. Απεναντίας, είναι ακριβώς κατά την ενήλικη ζωή μας που αξίζει να επιμορφωνόμαστε ακόμα περισσότερο. Καθώς μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε καλύτερα τις κλίσεις μας, τις ανάγκες μας και η διαδικασία της εκμάθησης γίνεται πιο εύκολη δεδομένου ότι πλέον το μάθημα ή το πρόγραμμα που παρακολουθούμε είναι αποτέλεσμα επιλογής.

Η Εναλλακτική Δράση επέλεξε κάποια από τα καλύτερα προγράμματα εκπαίδευσης που που μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη σεζόν. Διαβάστε τι σας ταιριάζει καλύτερα, μάθετε περισσότερα και κλείστε τη θέση σας.

Gestalt και σχέσεις από το Gestalt Institute of San Francisco Greece

Το Geastalt Institute of San Francisco στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζαχάνη ανοίγει έναν συναρπαστικό κύκλο σεμιναρίων της ψυχολογικής προσέγγισης Gestalt. Το πλούσιο πρόγραμμα περιέχει από ετήσιες ομάδες έως και διήμερα ή τριήμερα εργαστήρια με εισηγητές από 3 ηπείρους! Όπως κάθε χρόνο, τα εργαστήρια της Gestalt γίνονται ανάρπαστα και πολλά από αυτά κλείνουν νωρίς, καθώς λόγω της φύσης της μεθόδου, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά είναι ανοικτές και σε κοινό που δεν σχετίζεται με τον κλάδο. Αν έχετε διάθεση να ανακαλύψετε σε βάθος τον εαυτό σας, τότε, αυτό είναι πρόγραμμα για εσάς.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Εξαιρετικά προγράμματα κατάρτισης στην ψυχολογία ενηλίκων και παιδιών από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ είναι ένα από τα πιο δραστήρια κέντρα της Αθήνας όσον αφορά την προσφορά επιμορφωτικών προγραμμάτων με θέμα την ψυχολογία. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και για όσους θέλουν να αποκτήσουν κατάρτιση στη συμβουλευτική και στην ψυχολογία. Συγχαίρουμε την Ανδριάννα Γεροντή, επικεφαλής του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ, τόσο για τα σοβαρα προγράμματα τα οποία έχει δημιουργήσει με τη βοήθεια των καθηγητών της σχολής όσο και για την πρωτοτυπία τους. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε κάποιους τίτλος σεμιναρίων: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης και Συμπεριφοράς, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εξελικτικής Ψυχολογίας, Η ψυχολογία της διατροφής, Σεμινάριο με θέμα: Μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία, Ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Οριακή-Ναρκισσιστική διαταραχή και φυσικά το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν σύμβουλοι ψυχικής υγείας.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμμα  εδώ

Παραδοσιακή Κινεζική ιατρική: Ένα αρχαίο, αλλά και απόλυτα σύγχρονο θεραπευτικό σύστημα

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική με την Άρτεμη Καρνέζη, στον Πολυχώρο Χείρωνα

Ο πρότυπος Πολυχώρος Χείρωνας παρουσιάζει το μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Κινέζικη Ιατρική με την Άρτεμη Καρνέζη. Πρόκειται για συναντήσεις οι οποίες διαρκούν μέχρι και τον Μάιο και το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων διαφορετικών κλάδων και ενδιαφερόντων. Ο συμμετέχοντας θα μάθει πως προσεγγίζει ολιστικά την υγεία και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, καθώς και πως να κατανοήσει καλύτερα τη φύση του σώματος αλλά και των νόμων που διέπουν το σύμπαν. Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδο η οποία έχει εξαιρετικές ομοιότητες με την ιπποκράτεια προσέγγιση της υγείας. Περισσότερα για την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θα βρείτε εδώ και εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Θεραπευτικός τροχός στην Έντεχνη Δράση

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που ολοκληρώνεται σε 4 συναντήσεις και βασίζεται στις σαμάνικες θεραπευτικές παραδόσεις των λαών της Νότιας Αμερικής. Πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι με σκοπό να βρει ο καθένας τον αυθεντικό του εαυτό. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν όλη τη σχετική γνώση και τα εργαλεία ώστε να χρησιμοποιούν τις θεωρίες και τις πρακτικές των Περουβιανών θεραπευτών. Το μάθημα διδάσκει η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Τζέσικα Μαργαρίτη για πάνω από 10 χρόνια.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εκπαίδευση δασκάλων για τη παιδική γιόγκα 120 ωρών σε 3 κύκλους

Η Σχολή NEO YOGA, με πείρα πάνω από 10 ετών στην άσκηση της γιόγκα σε παιδιά, διοργανώνει την επόμενη εκπαίδευση δασκάλων στην παιδική γιόγκα. Το πρόγραμμα μάλιστα δίνει πιστοποίηση με διεθνή αναγνώριση. Η Βασιλεία Κουλίδου, επικεφαλής της NEO YOGA, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρκετές άλλες μεθόδους εκτός από τη Γιόγκα, όπως  τη Συστημική θεωρία, την Παιδική Ψυχολογία, τα Στάδια Ανάπτυξης, τις Επικοινωνιακές Τεχνικές για τα παιδιά και το Εννεάγραμμα. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε δασκάλους Yoga / καθηγητές φυσικής αγωγής/ εκπαιδευτικούς /ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές/ θεραπευτές/χορευτές/ γονείς / και όλους όσοι εργάζονται ή απλώς ενδιαφέρονται για τα παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σε έναν γάμο δεν ενώνονται δύο άνθρωποι αλλά δύο οικογένειες | Συνέντευξη με τον συστημικό σύμβουλο & εκπαιδευτή Νίκο Βαγιακάκο

Κύκλος Εκπαίδευσης στη Συστημική Σκέψη & Πράξη – Φαινομενολογία Οικογενειακών συστημάτων

Ο Πολυχώρος Χείρωνας και το Αλφάβητο Ζωής ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα της σεζόν. Ο Νίκος Βαγιακάκος και η Άννα Σαλιβέρου είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι σύμβουλοι και εκπαιδευτές με πολυετή πείρα. . Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, σύμβουλους προσωπικής ανάπτυξης, εμψυχωτές και συντονιστές ομάδων, personal και life coaches. Απευθύνεται επίσης φυσικά σε όλους όσους αγαπούν τη συστημική φαινομενολογία και τη φιλοσοφική και θεραπευτική προσέγγιση του Μπερτ Χέλλινγερ και σε ανθρώπους με σοβαρή πρόθεση στο μονοπάτι της αυτογνωσίας. Εάν ανήκετε σε αυτούς, τότε αυτή η εκπαίδευση είναι για εσάς!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πρόγραμμα πιστοποίησης Coach του Ινστιτούτου HeartMath

Ο διευθύνων σύμβουλος του HeartMath UK, έρχεται για τελευταία φορά στην Ελλάδα για να διδάξει τις τεχνικές του Ινστιτούτου HeartMath οι οποίες επιφέρουν ενίσχυση της αντοχής και της ανθεκτικότητας, μείωση του στρες, της κούρασης και της κατάθλιψης. Οι τεχνικές του HeartMath βασίζονται σε έρευνα 28 ετών και έχουν δημοσιευτεί για αυτές πάνω από 300 επιστημονικές μελέτες. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν και τις συσκευές βιοανάδρασης με τις οποία θα μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο την μεταβλητότητα του καρδιακού τους ρυθμού ενώ μέσα από ειδικά παιχνίδια θα μπορούν να κάνουν ασκήσεις ώστε να επαναφέρουν την υγιή συναισθηματική τους κατάσταση όπου κι αν βρίσκονται. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά των τεχνικών αυτών είναι ότι χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να επιδράσουν και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται σε Πανεπιστήμια, σε νοσοκομεία όπως το Stanford, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σε σωφρονιστικά ιδρύματα και στο στρατό. Η πιστοποίηση του HeartMath έχει διεθνή αναγνώριση.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Κλινική Υπνοθεραπεία με Ψυχοθεραπεία – The Professional Practitioner Training Course

Η Better World διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Κλινική Υπνοθεραπεία με μία από τις καλύτερες πιστοποιήσεις από το Essex Institute UK με διεθνή αναγνώριση. Αν και το πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιανουάριο, εντούτοις, οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει. Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί και γραφτεί από τον Terence Watts, πεπειραμένο δάσκαλο, θεραπευτή, συγγραφέα και ένα από τους λίγους στο επάγγελμα του Υπνοθεραπευτή που έγινε αποδεκτός ως Fellow of the Royal Society of Medicine. Εισηγητής στην Ελλάδα είναι ο καταξιωμένος εκπαιδευτής Χαράλαμπος Σολέας.