Σελίδες

Thessaloniki video tour

7/11/19

Πώς με έναν σάκο στην πλάτη θα χτίσεις δύναμη και αντοχή



Οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές είναι πολύ σκληρά καρύδια. Δεν θα τους έλεγες καθηγητές φυσικής αγωγής ή personal trainers, αφού οι εντολές που δίνουν, περισσότερο θυμίζουν εφιάλτη: «Κουβάλα, τρέχα, σπρίνταρε, πήδα, σκύψε, λιώσε, πάρε κάμψεις, ανέβα σκαλιά, πίεσε. Και ξανά απ’ την αρχή. Άλλες δέκα φορές!».

Δουλειά αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτών δεν είναι να σμιλέψουν τα κορμιά των νεοσύλλεκτων κομάντο πριν βγουν στην …παραλία, αλλά να τους μάθουν πώς να υπομένουν στην σωματική πίεση μιας αληθινής πολεμικής αποστολής. Και συνήθως σ’ αυτές τις αποστολές κουβαλάς στην πλάτη έναν βαρύ στρατιωτικό σάκο.
Ο 46χρονος Rob Shaul, ένας επαγγελματίας στρατιωτικός εκπαιδευτής με μεγάλη προϋπηρεσία στα αθλήματα βουνού και άριστος γνώστης τακτικών επιβίωσης, έχει επινοήσει ένα πρόγραμμα αντοχής και δύναμης, που βασίζεται σε ένα και μοναδικό αξεσουάρ: έναν στρατιωτικό σάκο γεμάτο άμμο.

«Ο καθένας μπορεί να εκτελέσει μια σειρά ασκήσεων με το ίδιο το σωματικό βάρος του, που αποτελούνται από pushups, άλματα σε κιβώτιο, σπριντ, burpees κλπ., αλλά πίστεψέ με, το πράγμα γίνεται εφιαλτικό αν για όλα αυτά που εκτελείς στη σειρά, πρέπει να κουβαλάς στην πλάτη και έναν στρατιωτικό σάκο βάρους 30 κιλών», λέει ο Shaul.
«Στόχος εδώ είναι η μέγιστη επίτευξη αντοχής και δύναμης προσομοιάζοντας τις συνθήκες μιας αληθινής μάχης, όπου μπορεί να χρειαστεί να κουβαλήσεις στην πλάτη κάτι ακόμη πιο βαρύ, έως και 90 κιλά: τον τραυματισμένο συμπολεμιστή σου», τονίζει.
Συμβουλεύει ο μπαρουτοκαπνιμένος Shaul:
Αν επιχειρήσεις το ίδιο πρόγραμμα στο σπίτι ή στο γυμναστήριο, οραματίσου ότι είσαι σε ένα στίβο μάχης και η μόνη σου επιλογή είναι η ολοκλήρωση της αποστολής με κάθε θυσία.