Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/9/19

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν μπουγάτσα αλλά πιο ελαφριά



Eίναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά δεν θα τη χορταίνουν. Επιπλέον είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και ετοιμάζεται γρήγορα.
Τι θα χρειαστείτε:

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό πακέτο βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού
Ξεκινάμε:
Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.
Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.
Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια
Tip: Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.
Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!