Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/7/19

Τα “Burger King” λανσάρουν burger με χαλούμι


Τα Burger King ξεκίνησαν ένα νέο burger με χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί μια ήδη επιτυχημένη δοκιμή του πιάτου στη Σουηδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο του τυριού Squeaky* . Οι Σουηδοί δαπανούν περίπου 25 εκατομμύρια λίρες στερλίνες κάθε χρόνο.

Το ποσό αυτό ακούγεται πολύ, και είναι, αλλά εξαφανίζεται άγρια ​​από τις δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα βρετανικά εστιατόρια έχουν μια σχεδόν ακόρεστη επιθυμία για το χαλούμι. Το 2017, αγοράσαμε £ 70,5 εκατομμύρια, και αυτές τις μέρες έχουμε και τη δική μας έκδοση χάρη σε μια συριακή οικογένεια που ζει στο Yorkshire, μιας που τα τελευταία χρόνια υπήρξαν φόβοι για έλλειψη.
Τα Burger King θα είναι σίγουρα ότι το νέο τους «Halloumi Burger» θα αποδειχθεί δημοφιλές.
Τραγανό χαλούμι
Το τυρί, ημι-μαλακό και ελαστικό, του πάει θαυμάσια όταν ψηθεί στη σχάρα χάρη στο υψηλό σημείο τήξης του. Οι άκρες σχεδόν καραμελώνουν, ενώ η μέση παραμένει συμπαγής.
Η δημιουργία του Burger King κάνει χρήση όλων αυτών, αλλά παραμένει μια απλή εκτέλεση. Αποτελείται από μια αλμυρή φέτα χαλούμι, χρυσαφένια σε μια τραγανή επίστρωση – τα ίδια πράγματα, δηλαδή, που θα βρείτε γύρω από το κοτόπουλο – με μαρούλι, κρεμμύδια, ντομάτες και «κρεμώδη μαγιονέζα». Τα ψωμάκια είναι μπριός.
Το Brioche μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό ψωμί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σάντουιτς. Κάποιοι βρίσκουν το γαλλικό ψωμί πολύ γλυκό για το βόειο κρέας. Το χαλούμι, πιο φρέσκο και καθαρότερο από τον κιμά, προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Είναι το πρώτο burger από χαλούμι που σερβίρεται σε μια μεγάλη αλυσίδα fast food στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά η μαγειρική δημοτικότητα δεν ήταν η μόνη σκέψη της Burger King όταν έφτασε στο προϊόν.
Από agronews, ΦΩΤΟ