Σε μια καταρόλα ή σε ένα μεγάλο ξέβαθο τηγάνι, ρίχνεις τα μακαρόνια, έτσι ώστε να κάθονται στον πάτο σε μία μόνο στρώση. Προσθέτεις κρύο (κι όμως κρύο!) νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά και λίγο αλάτι. Τοποθετείς το σκεύος στο μάτι πάνω από δυνατή φωτιά και ανακατεύεις. Συνεχίζεις το ανακάτεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μακαρόνια να βράσουν και να απορροφήσουν το νερό. Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 12 λεπτά, κοινώς το μισό χρόνο εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος καλεί να περιμένεις 15 λεπτά για να βράσει το νερό και άλλο τόσο περίπου για να βράσουν τα μακαρόνια.
zymarika
Το αποτέλεσμα; Πιο νόστιμα ζυμαρικά, πιο γρήγορα γεμάτα στομάχια και μόνο ένα σκεύος για πλύσιμο.
Από olivemgazine, ΦΩΤΟ pexels