Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/19

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού



Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού | vita.gr Υλικά για 10 μερίδες

150ml λάδι
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. κανέλα (σκόνη)
½ κ.γ. τζίντζερ (σκόνη)
240γρ. καστανή ζάχαρη
1 πορτοκάλι, το ξύσμα και για το γαρνίρισμα
100 γρ. καρύδια πεκάν κομμένα στη μέση
260γρ. τριμμένο καρότο
3 χτυπημένα αυγά
Για την επικάλυψη-κρέμα τυρί:
50γρ. βούτυρο
200γρ. τυρί κρέμα
150γρ. ζάχαρη
2κ.γ. χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το ξύσμα, τη ζάχαρη, τα καρύδια πεκάν και το τριμμένο καρότο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και το λάδι και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο περίπου 18 εκ., αφού καλύψετε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι, αφού το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ. Μόλις ετοιμαστεί το κέικ βάλτε το σε ένα δίσκο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  3. Μέχρι να κρυώσει το κέικ, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι το μείγμα να πάρει απαλή υφή.
  5. Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώστε το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.