Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/6/19

Εύκολες συνταγές για κοτόπουλο



Μπουτάκια κοτόπουλου καραμελώμενα
Υλικά: 12 μπουτάκια κοτόπουλου, 1/2 φλ. ελαιόλαδο , 2 κ. σ. μέλι , 4-5 κ. γ. σάλτσα σόγιας, 3 κ. γ. μουστάρδα μαλακή, χυμός από 1/2 λεμόνι , 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Εκτέλεση: Προετοιμάζουμε την μαρινάδα αναμειγνύοντας σε 1 βαθύ πιάτο όλα τα υλικά. Προσθέτουμε στην μαρινάδα το κοτόπουλο και τα γυρίζουμε από παντού ώστε να μαριναριστούν καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα μπουτάκια με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 -45 λεπτά ενώ τα γυρίζουμε σε τακτά διαστήματα και τα αλείφουμε με την μαρινάδα από το ταψί. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά: 1 πακέτο noodles ρυζιού, 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες, 3-4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια, 1-2 πράσινες πιπεριές σε λεπτές φετούλες, 7-8 μανιτάρια σε φετούλες, λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο, ½ μπουκάλι σόγια σως γλυκιά, 1-2 κ.σ. κάρυ, λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι για να κάψει. Προσθέτουμε το κάρυ και το αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχώς (3-4 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κομμάτια. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε συνεχώς (3-4 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα υλικά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα noodles. Τα τοποθετούμε σε σκεύος με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 3 λεπτά (ή ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της συσκευασίας). Ρίχνουμε τα noodles στο γουόκ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προσθέτουμε τη σόγια σως, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε και προσθέτουμε σόγια σως κατά βούληση.

Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι
Υλικά: 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο, 1 φλ. αλεύρι, 1 φλ. παρμεζάνα, 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά, 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, 3-4 αυγά
Εκτέλεση: Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.
Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες ή ρύζι.