Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/19

Πώς θα κάνεις την πρωινή σου πορτοκαλάδα «βόμβα» καύσης λίπους;



Τι καλύτερο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με μία γευστική πορτοκαλάδα που μόλις έστυψες με τα χεράκια σου; Πριν βιαστείς να απαρνηθείς τον χυμό φρέσκων πορτοκαλιών και πεις ξανά «ναι» σε μια μεγάλη κούπα καφέ, σκέψου πόσα μπορείς να στερείς στον οργανισμό σου χαρίζοντας του μόνο καφεΐνη.
Δεν λέμε, καλός (και απαραίτητος) και ο καφές αλλά… μπορεί να περιμένει μια ωρίτσα. Μια πορτοκαλάδα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινάς την ημέρα σου κυρίως αν ξέρεις το μυστικό να την κάνεις να αποτελεί μια μικρή «βόμβα» ενέργειας αλλά και καύσης λίπους!
Και ιδού τι εννοούμε.

Το πρωινό σου ρόφημα θα πρέπει σίγουρα να είναι κάτι που θα σε γεμίσει ενέργεια, σωστά; Αυτό το έχεις ήδη εξασφαλίσει με τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιών πλούσιο σε βιταμίνη C. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δημιουργήσεις ένα turbo ρόφημα είναι να προσθέσεις στο ποτήρι σου τον χυμό από ένα γκρέιπφρουτ (κίτρινο ή κόκκινο, εξαρτάται από το τι σου αρέσει περισσότερο) και λίγη κανέλλα.
Το γεμάτο βιταμίνη C γκρέιπφρουτ είναι ένας από τους γνωστότερους φυσικούς λιποδιαλύτες, ενώ χάρη στα υψηλά ποσοστά λιποδιαλυτών ινών που διαθέτει, συντελεί -μεταξύ άλλων- και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, βοηθά στο να αντιστεκόμαστε στα τσιμπολογήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς μας χαρίζει αίσθημα κορεσμού ήδη από τα πρώτα λεπτά κατανάλωσής του.
Και το καλύτερο; Το γεγονός πως αποτελείται από 91% νερό θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει και να αγγίξει επίπεδα ενυδάτωσης που ούτε θα φανταζόσουν.
Την κανέλλα, από την άλλη, δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα να την προσθέτουμε σε ό,τι κι αν τρώμε. Θεωρείται πανίσχυρο αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, με την λιποδιαλυτική της ιδιότητα να μην αμφισβητείται.
Αυξάνοντας την ευαισθησία της ινσουλίνης, ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος και εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό. Φημίζεται δε, για τη θετική της επίδραση στην καύση λίπους ιδιαίτερα στη «δύσκολη» περιοχή της κοιλιάς.
Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να σπεύσεις να στύψεις πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και να προσθέσεις λίγη κανέλλα;