Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/4/19

Δύο χρόνια χωρίς τον Στάθη Ψάλτη!



Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ένας από τους πιο αγαπημένους και κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας μας, ο Στάθης Ψάλτης, άφηνε την τελευταία του πνοή, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Ο μεγάλος κωμικός, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη και η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός ήταν στην ΕΙΡΤ το 1973 με τη σειρά Οι έμποροι των εθνών.


Έγινε όμως γνωστός και αγαπητός στο κοινό μέσα από τις βιντεοκασέτες, δημιουργώντας το δικό του… ρεύμα έχοντας για παρτενέρ την Καίτη Φίνου, σεξοβόμβα της εποχής με την οποία υπήρξαν και ζευγάρι.
Ο κορυφαίος ηθοποιός έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Οι εμπορικές ταινίες όπου πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του “80 έσπαγαν… ταμεία, όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έπαιξε πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.
Στα προσωπικά του, εκτός από την Καίτη Φίνου, είχε παντρευτεί την Τάρια Μπούρα ενώ η τελευταία σύντροφός την οποία και είχε παντρευτεί, ήταν η Χριστίνα Ψάλτη.
Πηγή: www.gossip-tv.gr