Θα χρειαστείτε:
1 κ.σ σησαμέλαιο
1 ματσάκι ασκαλώνια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
8 φλιτζάνια γαλοπούλα ή κοτόπουλο
2 κινέζικα λάχανα κομμένα
170 γρ. μανιτάρια
1 lime
αλάτι
κόλιανδρο
φρέσκο κρεμμυδάκι
κόκκινο πιπέρι
σουσάμι
επιπλέον lime
200-400 γρ. noodles ρυζιού
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα ασκαλώνια και τα σοτάρετε για 3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.
Μόλις το τζίντζερ βγάλει το άρωμα του και τα ασκαλώνια μαλακώσουν, πρόσθεστε το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα. Αφήστε τα να βράσουν και προσθέστε το κινέζικο λάχανο και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίξτε το στυμμένο lime και το αλάτι. Προσθέστε τα noodles ρυζιού στη σούπα και μόλις μαλακώσουν είναι έτοιμα να τα γαρνίρετε και να τα σερβίρετε. Βάλτε μια καλή ποσότητα σε ένα μπολ της επιλογής σου και γαρνίρετε τη σούπα σας με κόλιανδρο, πράσινο κρεμμύδι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σουσάμι.