Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/1/19

Αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.



Τα συμπτώματα της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας μπορεί να εμφανιστούν λόγω στρες. Έτσι, εκτός από την εφαρμογή αυτών των θεραπειών για την καταπολέμησή της, πρέπει να κάνετε ό, τι μπορείτε για την προώθηση της χαλάρωσης και απελευθέρωση από το άγχος.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, κοινώς γνωστή ως σμηγματόρροια, είναι μια χρόνια κατάσταση του δέρματος που προκαλείται από έναν μύκητα. Τα άτομα με αυτή την κατάσταση του δέρματος έχουν ανεπάρκειες στο ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που καθιστά τις προσπάθειες καταπολέμησης του μύκητα εντελώς αναποτελεσματικές.
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα έχει ξεσπάσματα σε συγκεκριμένα μέρη του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια λεπτή αίσθηση απολέπισης και καψίματος στις πληγείσες περιοχές. Δεν πρέπει να συγχέεται με την ψωρίαση, καθώς τα συμπτώματα της σμηγματόρροιας είναι σε σημαντικό βαθμό πιο ήπια.
Η δερματίτιδα παρουσιάζεται ως κοκκινωπές περιοχές του δέρματος που συνοδεύονται από υπερβολική ποσότητα σμήγματος. Είναι συχνό σε άτομα με συμπτώματα στρες, παχυσαρκίας, λιπαρό δέρμα και υπερβολική χρήση λοσιόν με βάση το αλκοόλ.
Φυσικές θεραπείες για τη καταπολέμηση της σμηγματόρροιας

Στην αγορά, υπάρχουν πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται με βάση χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη θεραπεία της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Σήμερα θα σας πούμε ότι υπάρχουν και φυσικές θεραπείες για κάθε είδους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης του δέρματος.
1. Λεμόνι
Το λεμόνι περιέχει οξέα και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των μυκήτων. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε σας βοηθά στην πρόληψη ασθενειών.
Τι πρέπει να κάνετε;

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και στύψτε το.
Με τη βοήθεια μιας φιάλης ψεκασμού, ψεκάστε τον χυμό από το λεμόνι πάνω από το κεφάλι (ή την πληγείσα περιοχή) με τέτοιο τρόπο ώστε να αγγίζει το τριχωτό της κεφαλής.
Κάντε στο τριχωτό σας ένα ελαφρύ μασάζ και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά.
Ξεπλύνετε καλά.
Το λεμόνι μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, αλλά αυτό σημαίνει ότι δρα σωστά ενάντια στον μύκητα.
2. Σαπούνι από χώμα
Μπορείτε να βρείτε σαπούνι χώματος σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Χάρη στις ιδιότητές του βοηθάει στην καταπολέμηση του μύκητα από τη ρίζα.
Τι πρέπει να κάνετε;
Χρησιμοποιήστε το σαπούνι χώματος για να πλύνετε το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη, αυτή η διαδικασία δεν δημιουργεί καμιά αίσθηση τσιμπήματος. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι από χώμα μέχρι να εξαλειφθούν τα ίχνη της κατάστασης.
3. Χυμός λεμονιού με λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας έχει ορυκτές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. Συνδυάζοντας τις ιδιότητές του με εκείνες του λεμονιού είναι πολύ αποτελεσματικό.
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (15 ml)
5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (75 γρ.)
Τι πρέπει να κάνετε;
Συνδυάστε καλά τα δύο συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής.
Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Εφαρμόζετε αυτό το φάρμακο μια φορά την ημέρα για μια εβδομάδα για να δείτε τις αλλαγές.
4. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται σε πολλαπλές θεραπείες για το δέρμα και τα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, θα αξιοποιήσετε τις αντιμυκητιακές της ιδιότητες για να θεραπεύσετε φυσιολογικά τη σμηγματόρροια.
Τι πρέπει να κάνετε;
Αφαιρέστε το τζελ αλόης από ένα φύλλο αλόης και επεξεργαστείτε το για να διευκολυνθεί η εφαρμογή του.
Κάντε μασάζ το τζελ πάνω στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
Μετά την καθορισμένη ώρα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Χρησιμοποιήστε το τζελ αλόης βέρα μία φορά την ημέρα για μια εβδομάδα για να δείτε τα αποτελέσματα.
5. Μέλι
Έχει ιδιότητες που δρουν ενάντια στους μύκητες και με τη σειρά του συμβάλλει στην αναζωογόνηση του pΗ του δέρματος. Το μέλι μπορεί να αναμειχθεί με ασπράδια αβγών ή απλά με νερό.
Συστατικά
1 φλιτζάνι βραστό νερό (250 ml)
2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γρ.)
Τι πρέπει να κάνετε;
Σε ένα μπολ, ρίξτε το βραστό νερό, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Εφαρμόστε το στις πληγείσες περιοχές κάνοντας ένα μασάζ και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες.
Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα και μπορείτε να το εφαρμόζετε μία φορά κάθε δύο ημέρες.
6. Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά παρασκευάσματα επειδή περιέχει μηλικό οξύ στη σύνθεσή του, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση μυκητών ή βακτηρίων.
Τι πρέπει να κάνετε;
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ίσα μέρη βρασμένου νερού και μηλόξυδου.
Εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή με ένα απαλό μασάζ.
Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Εφαρμόστε αυτή τη θεραπεία μέχρι να αισθανθείτε τη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη σμηγματόρροια.
Χρησιμοποιήστε μερικές από αυτές τις θεραπείες για να θεραπεύσετε την κνησμό και το τσούξιμο που προκαλείται από τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και ξεχάστε τη δυσφορία.
Τ
ΠΗΓΗ: meygeia.gr