Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/1/19

Οι Εθισμοί και οι Εμμονές των ΖΩΔΙΩΝ

Εθισμοί, εξαρτήσεις, εμμονές, αδυναμίες∙ όλοι έχουμε, όσο κι αν κάποτε δε μας αρέσει, όσο κι αν συχνά ενοχλούν όσους μας συναναστρέφονται. Ίσως, σ’ έναν βαθμό, να ‘ναι τα σημεία αυτά που μας κάνουν πιο ενδιαφέροντες, ίσως και να μην είναι ποτέ αργά για να απαλλαγούμε ή έστω να περιορίσουμε τους εθισμούς μας, ειδικά εκείνους που –πέρα απ’ τον εαυτό μας– επηρεάζουν κι άλλους.
Όπως και να ‘χει, είναι κομμάτια του χαρακτήρα μας κι όταν μιλάμε για τους 12 του Ζωδιακού ξέρουμε πού να στρέψουμε την προσοχή μας:

Κριός
Ο τολμηρός Κριός είναι εθισμένος στην ένταση (στα πάντα, απ’ τον τόνο της φωνής του ως τις δραστηριότητές του), την ταχύτητα και την τεχνολογία. Τον εκνευρίζει η ηρεμία, τον αποσυντονίζουν οι χλιαροί ρυθμοί. Λατρεύει τις γρήγορες εξελίξεις όσο και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Δεν το ελέγχει, αλλά συχνά προκαλεί καβγάδες, ακόμα και χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά επειδή βαριέται. Τα γκατζετάκια είναι επίσης η αδυναμία του. Οτιδήποτε, αρκεί να του κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή και να τον ξεχωρίζει απ’ τους πολλούς.
Ταύρος
Ο Ταύρος είναι απλός, όχι βαρετός ή συνηθισμένος, μάλλον αυθεντικός. Εθισμός του η καλοπέρασή του. Τον νοιάζει πολύ το θέμα «φαγητό». Δεν είναι λαίμαργος αλλά εκλεκτικός, αγαπά τα καλά πιάτα, όσο κι έναν καλό ύπνο. Ναι, το χουζούρι είναι η αδυναμία του. Μισεί τα ξυπνητήρια, νυστάζει διαρκώς και βολεύεται παντού, έστω και για μια ολιγόλεπτη σιέστα. Σίγουρα απ’ τις εξαρτήσεις του δεν μπορεί να λείπει το σεξ, αφού ξέρει να το απολαμβάνει και ποτέ δεν το χορταίνει.
Δίδυμος
Ο κοινωνικός Δίδυμος είναι εξαρτημένος –από τι άλλο;– απ’ την επικοινωνία. Κολλημένος στο κινητό του, μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο και δεν τολμάει να πάει πουθενά χωρίς αυτό. Τα social media είναι πια ο εθισμός του. Συνδυάζουν τη δικτύωσή του, τις καινούργιες επαφές αλλά και τη συνεχή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στον κύκλο του κι όχι μόνο. Μισή μέρα χωρίς ίντερνετ γι’ αυτόν σημαίνει πανικός. Κάπως έτσι λειτουργεί και με το φλερτ. Μέρα που δεν αντάλλαξε ένα χαμόγελο και μια πονηρή ματιά είναι χαμένη μέρα.
Καρκίνος
Έναν εθισμό στο δράμα το ‘χει το Καρκινάκι μας. Συναισθηματικός όσο δεν πάει, η ύπαρξή του θρέφεται από την ανάγκη των άλλων για αυτόν. Ζει για να είναι ο σωτήρας των χαμένων υποθέσεων, να αισθάνεται ότι έχει βοηθήσει κάποιον, έχει κάνει κάτι για να κάνει τη ζωή κάποιου καλύτερη∙ έστω κι αν πρόκειται απλά να ζήσει το δράμα του άλλου, χωρίς να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, αρκεί να νιώθει ότι είναι ο ώμος που προσφέρθηκε.
Λέων
Η τελειομανία σε κάθε της μορφή. Ένας Λέων απολαμβάνει σχεδόν σαδομαζοχιστικά το να ελέγχει ξανά και ξανά αν είναι όλα άριστα -έτσι όπως ο ίδιος ορίζει το άριστα. Κι από αυτό το ελεγκτικό μάτι εκτός απ’ τη δουλειά του δε γλυτώνουν ούτε οι σχέσεις του -κι εκεί ακριβώς είναι που ξεκινά και το πρόβλημα τόσο για ‘κείνον όσο και για τους άλλους. Γνωρίζει βέβαια κατά βάθος ότι τίποτα δεν μπορεί να ελεγχθεί κι ότι τελειότητα δεν υπάρχει, αλλά άντε τράβα πες του το…
Παρθένος
Μην ακουμπήσεις το γυάλινο τραπεζάκι, αφήνεις δαχτυλιές! Και σκούπισε τα παπούτσια σου πριν μπεις στο σπίτι. Σκόνη στο έπιπλο του σαλονιού που θα έβλεπε μόνο η έβδομη θανάσιμη πεθερά; Υστερία ο Παρθένος. Μια μανία με την τάξη και την καθαριότητα την έχει, πώς να το κάνουμε τώρα. Αγαπημένο του άρωμα η χλωρίνη κι εθισμός του να είναι πάντα όλα σε κατάσταση έγκρισης υγειονομικού ελέγχου. Βάλε γάντια, κι ετοιμάσου.
Ζυγός
Αχ αυτός ο Ζυγός, όσο κι αν προσπάθησε να ‘ναι σε όλα σωστός και δίκαιος, εν τέλει αυτό τον έφαγε. Είναι εθισμένος στην απόλυτη αλήθεια, στην πραγματικότητα των γεγονότων, τόσο που πια, καμιά φορά, νιώθεις ότι μιλάς στον γνήσιο απόγονο του Sherlock Holmes και βρίσκεσαι κάτω από τον διερευνητικό φακό του.
Σκορπιός
Η αισθαντικότητα. Κι όχι μόνο η σεξουαλική. Ο Σκορπιός απολαμβάνει να δημιουργεί μικρές στιγμές σαν ιεροτελεστία στη διάρκεια της μέρας. Απ’ το πώς θα πιει τον καφέ του, μέχρι το πώς θα ‘ναι στρωμένα τα σεντόνια του. Δεν είναι OCD και δεν είναι θέμα τάξης κι οργάνωσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι ζήτημα απόλαυσης. Θέλει ν’ απολαμβάνει με χέρια, μάτια κι ουρανίσκο. Και δεν κάνει εκπτώσεις σ’ αυτό για κανένα λόγο.
Τοξότης
Ο Τοξότης είναι εθισμένος στο σεξ -ε, ναι, σε τι άλλο; Επιζητεί διαρκώς παραπάνω, ακόμα κι αν ο καθένας στη θέση του θα ένιωθε ικανοποιημένος. Θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε ποιότητα και διάρκεια και το κρεβάτι είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Αν μπλέξεις μαζί του, ετοιμάσου να εξαντλήσει τις αντοχές σου.
Αιγόκερως
Δώσε του βιβλία και πάρ’ του την ψυχή. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις, ενώ αν τύχει και περνάει μπροστά από βιβλιοπωλείο, θα μπει σίγουρα να πάρει τη δόση του, ακόμα κι αν τελικά δεν αγοράσει τίποτα. Λατρεύει οτιδήποτε σε χαρτί, από περιοδικά μέχρι τα διαφημιστικά του σούπερ μάρκετ και φυσικά ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο δε θα του ξεφύγει. Τι να κάνουμε, του αρέσει να διαβάζει, κακό είναι;
Υδροχόος
Όταν μιλάμε για εμμονή ο Υδροχόος δεν ενθουσιάζεται. Παρ’ όλα αυτά, αν είναι να κολλήσει κάπου, θα είναι σίγουρα κάτι σχετικό με την τεχνολογία. Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, με ένα κινητό αγκαζέ. Λάτρης της κοινωνικών δικτύων, παθιασμένος γκατζετάκιας, αν αποφασίσει να πωρωθεί, θα υπερασπιστεί τον εθισμό του έντονα, μέχρι να βαρεθεί.
Ιχθύς
Όπου εθισμός κι ένας Ιχθύς. Ζώδιο της λεπτομέρειας, ταυτίζεται με πολλά κι όταν κολλάει δεν ξεκολλάει. Θα προσέξει να ξεχωρίζει πάντα κάτι στο ντύσιμό του. Τον αφορά πολύ να πρωτοτυπεί με αξεσουάρ και μπιχλιμπίδια. Θέλει το εξεζητημένο, το διαφορετικό και καλλιτεχνικά τρελούτσικο.