Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/10/18

Έτσι θα Φτιάξετε τις πιο υγιεινές τηγανητές πατάτες χωρίς... λάδι!




Έχετε αδυναμία στις τηγανητές πατάτες; Δείτε πώς θα τις κάνετε υγιεινές για να μην τις στερηθείτε ποτέ ξανά...


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η πατάτα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές αμύλου, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι προτιμούμε την τηγανητή εκδοχή τους στη θέση της ψητής ή της βραστής. Ωστόσο, οι τηγανητές πατάτες είναι έντονα συνδεδεμένες στο μυαλό όλων μας με την αύξηση του σωματικού βάρους κι έτσι αντιμετωπίζονται ως η υπέρτατη ένοχη απόλαυση. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα τρόφιμα και μάλιστα ανεξάρτητα από το πόσο «καλά» ή «κακά» τα θεωρούμε για τη σιλουέτα μας αρκεί να δίνουμε βάση στη συχνότητα και την ποσότητα.

Για να καταφέρετε να δώσετε άδεια παραμονής στις τηγανητές πατάτες στο τραπέζι σας, δεν έχετε παρά να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που τις προετοιμάζετε έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό κι ελαφρύ πιάτο με λιγότερες θερμίδες. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Ο τρόπος να απολαύσετε χωρίς ενοχές το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων είναι απλός και εύκολος!

Κόψτε τις πατάτες στο μέγεθος που επιθυμείτε (ή χρησιμοποιήστε προτηγανισμένες), αλείψτε τις με ελάχιστο λάδι, βάλτε τις μέσα στη φριτέζα αέρος και ρυθμίστε τη θερμοκρασία.

Σε μισή ώρα θα έχετε τις ποιο υγιεινές τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ! Ταυτόχρονα κάνετε οικονομία στο λάδι ενώ γλιτώνετε και από το χάος που δημιουργούν στην κουζίνα σας όλες οι πιτσιλιές του τηγανίσματος.

Το μυστικό δεν είναι άλλο από τη φριτέζα αέρος. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της χρησιμοποιεί τον αέρα και ελάχιστο λάδι για να «τηγανίσει» τέλεια τις πατάτες σας, τις κοτομπουκιές, τα κεφτεδάκια και ό,τι άλλο λιγουρεύεστε.
Μια καλή φριτέζα αέρος θα κρατήσει τις πατάτες σας αφράτα τραγανές και το κρέας σας ζουμερό χωρίς να είναι βουτηγμένα στο λάδι. Χάρη στο συρτάρι που κλείνει έχει όλα τα πλεονεκτήματα του φούρνου συν την τραγανότητα που δίνει το τηγάνι και το ρόδισμα του γκριλ.

Και αν νομίζετε ότι η λέξη «light» σημαίνει αυτόματα και άγευστα ή στεγνά, τότε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό…ή μάλλον κλειστό και γεμάτο με αθώες νοστιμιές!

Φυσικά μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το μαγείρεμα σε αντικολλητικά σκεύη και φούρνο καθώς ψήνει απόλυτα ομοιόμορφα χωρίς να κολλάνε τα φαγητά. Επιπλέον είναι και ασύγκριτα οικονομικότερη μέθοδος καθώς δε χρειάζεστε 1 λίτρο λάδι ούτε και πολύ ρεύμα όπως ο φούρνος ή οι εστίες.

Είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε παιδιά: θα δώσει λύση στη διαπραγμάτευση της τηγανητής πατάτας. Οι μικρούληδες θα μπορούν να τρώνε τις αγαπημένες τους τηγανητές πατάτες όποτε θέλουν και εσείς θα είστε ήσυχοι ότι τους προσφέρετε το καλύτερο.



Ανακαλύφθηκε ο τρόπος να κάνετε υγιεινό το πιο απαγορευμένο φαγητό και εσείς ακόμα δεν τον έχετε στην κουζίνα σας;

Βρήκαμε την καλύτερη φριτέζα αέρος σε συναρπαστική σχέση ποιότητας-τιμής στο starkstores.gr

Φριτέζα αέρος 3Lt 1400W Royalty Line - Μόνο 69,90€ εδώ

Είναι μια συσκευή που θα χρησιμοποιείτε σε κάθε μαγείρεμα. Εκτός από τα τέλεια light τηγανητά κάνει και πολλά ακόμη πιάτα: μπιφτέκια, μπριζόλες, ο,τιδήποτε παναρισμένο ακόμα και cupcakes!

Κρουτόν
  • 9 φέτες μπαγκέτα 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 30 γρ. βούτυρο 
  • 1 σκ. σκόρδο 

Εκτέλεση

Τρίβουμε με τη σκελίδα του σκόρδου μία μία τις φέτες του ψωμιού για να τις αρωματίσουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα των ελαίων και το κομμένο ψωμί και ανακατεύουμε καλά.

Τα τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής (περ. 20 λεπτά).

Κοτομπαλίτσες

7 φέτες λευκό ψωμί του τοστ σε κυβάκια
500 gr κιμά κοτόπουλου
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σος σόγιας


Εκτέλεση

Σε μέτριο μπολ τοποθετήστε το ψωμί.
Σε άλλο μέτριο μπολ τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σας και αναμείξτε πολύ καλά.
Πλάστε σε μπαλάκια ίσα με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και καλύψτε τα με το ψωμί.
Τοποθετήστε τα μπαλάκια στην φριτέζα και ψήστε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής (περ. 15 λεπτά).
Μπορείτε να τα σερβίρετε με γλυκιά σος chili.