Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/7/18

Μεξικάνικη σαλάτα με κινόα




Από την Αγγελική Καλαμπόκα
Υλικά...
Για 4 μερίδες

2 κούπες βρασμένη κινόα
1 κούπα καλαμπόκι
1 σκελίδα σκόρδο
½ κούπα φασόλια κόκκινα βρασμένα
10-12 τοματίνια
2κρεμμυδάκια φρέσκα
150g τριμμένο τυρί
3 κ.σ. ελαιόλαδοχυμό από ένα lime
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι – πιπέρι

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε το ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το βρασμένο καλαμπόκι, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά και να πάρει χρώμα.Αδειάζουμε το καλαμπόκι σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και προσθέτουμε την κινόα, τα φασόλια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το lime, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.Αδειάζουμε το dressing στη σαλάτα και απολαμβάνουμε.