Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/6/18

Το μακιγιάζ σας, όταν φοράτε κίτρινα!




Από την Άντζελα Μολφέτα
Φωτεινό και εκθαμβωτικό, το κίτρινο χρώμα αντιπροσωπεύει τη χαρά, την ευτυχία, τον ήλιο, την άνοιξη και τη ζεστασιά...
Το ολοκαίνουργιο κίτρινο φόρεμά μας θα αναδείξει τις κρυφές του δυνάμεις, εάν εφαρμόσουμε 4 απλά βήματα στο μακιγιάζ! Για να είστε μία λαμπερή κούκλα όλη τη σεζόν!

Βήμα 1: Φωτεινό πρόσωπο
Η ζεστή απόχρωση του κίτρινου αναδεικνύεται καλύτερα με έναν ελαφρύ και δροσερό τόνο στην επιδερμίδα μας. Θα πρέπει να αποφύγουμε λοιπόν, οτιδήποτε σκουραίνει και σκιάζει το χρώμα του προσώπου μας! Το καλύτερο είναι να ξεκινήσουμε με το θαυματουργό κονσίλερ. Με τις άκρες των δαχτύλων μας καλύπτουμε τις ατέλειες και δίνουμε φως κάτω από την περιοχή των ματιών. Η απόχρωση του μέικαπ θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας και να έχει ιδιαίτερα λεπτόρρευστη υφή, ώστε να γίνεται ένα με το δέρμα. Εάν δεν μπορούμε να βρούμε τον ακριβή τόνο, μπορούμε να αναμείξουμε μία-δύο διαφορετικές αποχρώσεις ώστε να πετύχουμε το ιδανικό. Στη συνέχεια, περνάμε σε όλο το πρόσωπο το μέικαπ με το σφουγγαράκι μακιγιάζ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Για ακόμα πιο αέρινο look μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μέικαπ μια καλή ενυδατική φόρμουλα με χρώμα!

Βήμα 2: Λάμψη υγείας
Ένα ζεστό και φωτεινό χρώμα στα μάγουλα θα αναδείξει τέλεια τη δροσερή εμφάνιση της επιδερμίδας μας και το λαμπερό κίτρινο του φορέματός μας! Οι τόνοι του μπρούντζου θεωρούνται ιδανικοί, εάν τονίσουμε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μας, ανάλογα με τη δομή του. Για ένα φυσικό άγγιγμα του ήλιου, περνάμε το bronzer στα μήλα του προσώπου μας. Εάν θέλουμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας, τότε το απλώνουμε κάτω από τα μάγουλα δουλεύοντας κυκλικά προς τους κροτάφους. Εκτός όμως, από τους τόνους του μπρούντζου για να κερδίσουμε μια ζεστή και υγιή λάμψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποχρώσεις του ροδακινί, του κοραλλιού, ένα ζεστό ροζ ή και πορτοκαλί και να καταπλήξουμε τα πλήθη!

Βήμα 3: Τα χρώματα στα μάτια
Τα smoky eyes ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα, αλλά εάν επιλέξουμε να δώσουμε περισσότερη δύναμη στα χείλη μας, τότε ένα μολύβι και λίγο χρώμα αρκούν. Για να πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα απλώνουμε σε όλο το βλέφαρο μια ουδέτερη ή ανοιχτόχρωμη σκιά με μεταλλιζέ υφή σε κρεμώδη ή κόμπακτ μορφή. Με ένα σκούρο μολύβι σχεδιάζουμε στη συνέχεια, μια λεπτή γραμμή σύρριζα στις βλεφαρίδες. Για να δώσουμε ένταση ξαναπερνάμε με μαύρο μολύβι τα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο, ειδικά στις άκρες των ματιών μας.
Για ένα smoky eyes look περνάμε σε όλο το βλέφαρο μια κρεμώδη βάση ή λίγο μέικαπ. Με μια καφέ σκιά δουλεύουμε στην εσωτερική γωνία των ματιών, ενώ τονίζουμε την περιοχή κοντά στις βλεφαρίδες με μια ανθρακί απόχρωση. Για να αναδείξουμε το σχήμα των ματιών μας, δημιουργούμε ένα σχήμα > με μαύρη σκιά στην εξωτερική γωνία τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο και τελειώνουμε, ενισχύοντας το περίγραμμα με μαύρο άι-λάινερ και μαύρη μάσκαρα. Τέλος, για να δώσουμε έξτρα λάμψη στο βλέμμα μας αγγίζουμε στο κέντρο του βλεφάρου και την εσωτερική γωνία των ματιών με μια λαμπερή σκιά στο χρώμα της σαμπάνιας.

Βήμα 4: Χείλη για φίλημα!
Όπως αναφέραμε ήδη, για να αναδείξουμε ένα smoky eyes look, το χρώμα στα χείλη θα πρέπει να είναι ουδέτερο. Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε ένα κραγιόν στους τόνους του ροζ ή του πορτοκαλί, ενώ μια τριανταφυλλένια απόχρωση χαρίζει μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Με τίποτα όμως, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο έντονο, κόκκινο κραγιόν! Το εκτυφλωτικό κίτρινο, σε συνδυασμό με το smoky eyes look και τα κατακόκκινα χείλη είναι ένα δράμα!
Εάν έχουμε δημιουργήσει ένα φυσικό μακιγιάζ, τόσο στα μάτια όσο και στα μάγουλα, μπορούμε να δώσουμε ένταση με ένα τολμηρό, κόκκινο κραγιόν στα χείλη μας. Προσοχή! Δεν θα πρέπει το μακιγιάζ των ματιών μας να επιμηκύνεται προς τα έξω, στο σχήμα της γάτας, ούτε να έχουμε σκούρες σκιάσεις. Δημιουργούμε το περίγραμμα λοιπόν, με μια ροζ ή ροδακινί απόχρωση. Επιλέγουμε ένα κόκκινο κραγιόν με καφετί βάση και το απλώνουμε στα χείλη με το ειδικό πινελάκι. Ταμπονάρουμε με χαρτομάντιλο, ξαναπερνάμε λίγο χρώμα και χαρίζουμε τα πιο λαμπερά και ζεστά χαμόγελα!

Top tip: Το κίτρινο χαρίζει ενέργεια, ζεστασιά και λάμψη, όπως ο ήλιος! Για να κερδίσουμε φορώντας το, ανυπέρβλητη κομψότητα και στιλ ένα μακιγιάζ με μινιμαλιστική διάθεση και μερικά λεπτεπίλεπτα αξεσουάρ είναι οι καλύτερες επιλογές.