Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/18

Με αυτό το trick δεν θα ξαναβρεις βαρετό το καστανό ρύζι




Το καστανό ρύζι ανήκει σε εκείνες τις υγιεινές, απεξέργαστες τροφές που μας γεμίζουν...
περηφάνια κάθε φορά που τις προσθέτουμε στο γεύμα μας. Παράλληλα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις βαρετές, αδιάφορες γεύσεις που πάσει θυσία θες να αποφύγεις.

Αν προσθέσεις μυρωδικά, κρεμμύδι και σκόρδο θα αναβαθμίσεις τη γεύση του και θα το προσασμόσεις πολύ εύκολα στα περισσότερα πιάτα σου.

Θα χρειαστείς

2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κούπα από όποια μπαχαρικά ή μυρωδικά προτιμάς (ιδανικά μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο, σχοινόπρασο και μέντα) 1 1/2 κούπα καστανό ρύζι Προετοιμασία * Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι. *Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίξε το κρεμμύδι και τσιγάρισέ το. *Πρόσθεσε μια αρκετά γενναιόδωρη πρέζα αλάτι, ανακάτεψε και βάλε το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ. *Πρόσθεσε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, λίγο ακόμα αλάτι και μπλένταρε. *Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και ανακάτεψε λίγο, προετοιμάζοντας παράλληλα το ρύζι

*Ρίξε το ρύζι στο μείγμα με το κρεμμύδια και πρόσθεσε μια ακόμα -υγιεινή υγιεινή- πρέζα αλάτι. *Βάλε τη σωστή ποσότητα νερού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ρυζιού. *Άφησέ το να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. *Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ την με το καπάκι για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά. *Βάλε λίγο αλάτι (ΝΑΙ) και πιπέρι και σέρβιρε.