Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/5/18

Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα μελιτζάνας και βασιλικό




Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο...

50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
15 φύλλα βασιλικό φρέσκο
1 ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι

cookefi
λιγότερο από 30 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια δύο-τρία λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ½ ποτήρι από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο (να είναι αλ ντέντε).
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε σε ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις μελιτζάνες και τα φύλλα βασιλικού.