Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/4/18

Παραπούλια με καρότα




Από την Χριστίνα Κούλη
Η ελληνική γη, έχει να μας προσφέρει κάθε στιγμή, αμέτρητα υλικά για...
μια υγιεινή και πολύ νόστιμη διατροφή - ή όπως λέει η παροιμία "Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια", δηλαδή "κάθε πράγμα στον καιρό του". Καιρός για παραπούλια λοιπόν!

Ένα πιάτο παραδοσιακό της ελληνικής κουζίνας, που σε κερδίζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του, μαγειρεμένο από τα χεράκια της μαμάς!

Υλικά

1 ½ κιλό παραπούλια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλα καρότα

1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο

2-3 ώριμες ντομάτες ή 1½ κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ποτήρια ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το εξωτερικό φύλλο από τα παραπούλια και κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια.
Ξεφλουδίζουμε ότι χοντρές ίνες τυχόν έχουν, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε​ καλά​.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Μετά από 2-3’ προσθέτουμε τις λαχανίδες, τις ντομάτες (ή τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό), το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα,​ χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Μερίδες: 4