Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/4/18

Πώς οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να μειώσουν τις καρδιακές παθήσεις




Ο χρόνος που αφιερώνουμε για τις δουλειές του σπιτιού δεν είναι κάτι για το οποίο...
ανυπομονούμε, αλλά σύμφωνα με νέα μελέτη θα έπρεπε γιατί αυτός ο χρόνος που αφιερώνουμε για το νοικοκυριό του σπιτιού, έχει ένα πολύ σημαντικό όφελος για την υγεία μας.

Πώς οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να μειώσουν τις καρδιακές παθήσεις; Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι με το να κινούμαστε μόλις 30 λεπτά την ημέρα, καθαρίζοντας το σπίτι αντί να καθόμαστε στον καναπέ, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 24%.

Οι ερευνητές από το Karolinska Institutet στη Σουηδία ανέλυσαν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας σε 1.200 συμμετέχοντες για μια περίοδο 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η άσκηση γενικά είναι αρκετά ωφέλιμη για τη καρδιά μας, αλλά το ίδιο καλές είναι και οι απλές καθημερινές δουλειές που κάνουμε στο σπίτι.

Είναι σίγουρα χαμηλότερης έντασης απ’ ότι μια προπόνηση άλλα είναι σίγουρα καλύτερες από το να καθόμαστε όλη την ημέρα στον καναπέ.

Σύμφωνα με την διδάκτορα της μελέτης, Ing-Mari Dohrn, το να καθόμαστε πάνω από 10 ώρες την ημέρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με το να καθόμαστε για λιγότερο από 6,5 ώρες μέσα στη μέρα.

Μπορεί η μισή ώρα που κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι μόνο 10 λεπτά έντονης προπόνησης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις κατά 38%, ενώ στα 30 λεπτά αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 77%.

Λοιπόν τι περιμένεις και το σπίτι σου θα είναι πιο καθαρό και οι πιθανότητες να παρουσιάσεις καρδιακές παθήσεις μειώνονται. Σήκω από τον καναπέ και ξεκινά την καθαριότητα.