Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/18

Ταξίδι στο γραφικό Πηγάδι Κυνουρίας που κατοικείται από το 1826




Βρίσκεται στο οροπέδιο των Πελετών, στο νότιο τμήμα του της περιοχής του Δήμου Λεωνιδίου...Το Πηγάδι Κυνουρίας βρίσκεται στο οροπέδιο των Πελετών, στο νότιο τμήμα του της περιοχής του Δήμου Λεωνιδίου.

Θα φτάσετε εκεί οδηγώντας μέχρι το νοτιότερο άκρο του νομού Αρκαδίας, αφήνοντας πίσω σας τον Πάρνωνα, προσπερνώντας το Άστρος, την Παραλία Τυρού και στη συνέχεια το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα, μέχρι να συναντήσετε το χωριό Αμυγδαλιά που είναι ακριβώς πριν τον προορισμό σας.



Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στα Πελετά, το κεφαλοχώρι της νότιας Κυνουρίας.

Αν και το οροπέδιο του αρκαδικού νότου είναι άγονο, τα χωριά κοσμούν όμορφα την περιοχή με την τοπική αρχιτεκτονική τους με τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια.



Το Πηγάδι, το γραφικό ορεινό χωριό της Κυνουρίας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 23 χιλιομέτρων από το Λεωνίδιο και κατοικήθηκε το 1826. Μπορεί οι μόνιμοι κάτοικοί του να είναι λίγοι, μόλις 321 κατοίκους (απογραφή 1991), όσοι όμως έχουν καταγωγή από την περιοχή ή την επισκέφθηκαν και την αγάπησαν, επιστρέφουν στο Πηγάδι για την αυθεντική ατμόσφαιρά του αλλά και τα πέντε πανηγύρια του.



Σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκεται η όμορφη παραλία του Φωκιανού.