Συστατικά
300 gr φετουτσίνι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
8 κ. σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ψιλοκομμένο μαϊντανός για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό τους.
Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και άλειψέ το με 3/4 του κουταλιού αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι.
“Κάψε” το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το φιλέτο κοτόπουλο και τηγάνισέ το για πέντε με επτά λεπτά.
Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα περίπου επτά λεπτά.
Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να “σταθεί” για τρία λεπτά πριν το κόψεις σε λεπτές φέτες και το καλύψεις με αλουμινόχαρτο.
Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό.
Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο αλατοπίπερο και σιγόβρασε για τρία με τέσσερα λεπτά.
Αν η σάλτσα πήξει πολύ από το τυρί, πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
Ρίξε τα φετουτσίνι στη σάλτσα, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε τοποθετώντας από πάνω τις φέτες κοτόπουλο και πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.