Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/3/18

Μαρμελάδα αχλάδι




Υλικά συνταγής...

1 κιλό αχλάδια
800γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
⅓ φλιτζ. νερό

Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια τα αχλάδια και τα περνάμε από μπλέντερ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσέχουμε να μη βράσει το μείγμα μας.
Αφού λιώσει η ζάχαρη, βράζουμε δυνατά για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν έδεσε όσο επιθυμούμε και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Αφού κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα.