Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/2/18

Αυτή εδώ είναι η πιο γρήγορη Corvette όλων των εποχών




Κάποτε το να λειτουργεί ένα αυτοκίνητο με ηλεκτρισμό αποτελούσε ανέκδοτο. Τα χρόνια πέρασαν όμως και το ανέκδοτο άρχισε να γίνεται...
πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα όμως πολύ χαμηλών επιδόσεων και πολύ αργής εκτέλεσης.

Φυσικά, τώρα πια, στον υπερηχητικό κόσμο που ζούμε τα πράγματα τρέχουν. Ακόμα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πια κατασκευάζονται κατά κόρον. Σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να κοντράρουν πια τα «παραδοσιακά» οχήματα που διψούν για βενζίνη.

Να σου συστήσουμε την Genovation GXE
H Genovation Cars είναι μια εταιρεία που της αρέσει να πειραματίζεται με «βελτιώσεις» σε Corvette. Συνήθως με μοντέλα της σειράς C6. Μονάχα που αυτή τη φορά είπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό: πειραματίστηκε με μια C7.

Και το αποτέλεσμα το λες κι εντυπωσιακό. Αφού η μετατροπή αυτής της παραδοσιακής Corvette σε ηλεκτροκίνητη μας έδωσε την Genovation GXE. Η οποία κουβαλάει 800 άγρια άλογα και φτάνει τα 354 χλμ/την ώρα. Κάνοντας τη με άλλα λόγια την πιο γρήγορη Corvette όλων των εποχών!

Τις επιδόσεις αυτές μόνο άσχημες δεν τις λες. Ιδιαίτερα για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλλον εντυπωσιακές θα τις ονόμαζες. Δεν είναι βέβαια έτοιμη προς διάθεση ακόμα, ο καιρός όμως πλησιάζει. Αλλά για να δούμε τι λένε και οι δημιουργοί της επί του θέματος.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα super car πολύ υψηλών επιδόσεων το οποίο θα στηρίζεται εξολοκλήρου στον ηλεκτρισμό, ενώ παράλληλα να σπάσουμε κάθε ρεκόρ ταχύτητας, δίνοντας του παράλληλα μια επαρκή αυτονομία, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Andrew Saul.

Τώρα όσον αφορά την τιμή της, αυτή θα κυμαίνεται στα 750 χιλιάδες δολάρια. Πράγμα λογικό, αφού ένα πειραματικό αυτοκίνητο, πλήρως ηλεκτροκίνητο, το οποίο κερδίζει τα βενζινοκίνητα ξαδέρφια του, δε θα μπορούσε να είναι προσβάσιμο από τον καθένα.