Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/2/18

Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων [photo]




Η κουβανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε στις 18/5/15, ότι είχαν εντοπίσει ένα μη επανδρωμένο σκάφος να πλέει προς την...
Αβάνα. Θεωρείτε ότι το πλοίο είναι το SS Cotopaxi, ένα ατμόπλοιο που εξαφανίστηκε το Δεκέμβριο του 1925 και έκτοτε έχει συνδεθεί με το μύθο του Τρίγωνου των Βερμούδων.

Οι κουβανικές αρχές εντόπισαν το πλοίο για πρώτη φορά στις 16 Μαΐου, κοντά σε μια απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, δυτικά της Αβάνας. Έκαναν πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα και αφού κινητοποίησαν τρία σκάφη περιπολίας έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το πλοίο ήταν στην πραγματικότητα ένα ατμόπλοιο σχεδόν 100 ετών που προσδιορίζεται ως το Cotopaxi.

Δεν υπήρχε κανείς στο πλοίο και το πλοίο φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό θα μπορούσε πραγματικά το πλοίο που εξαφανίστηκε το 1925.

Μετά από μια εξαντλητική αναζήτηση του πλοίου βρέθηκε το ημερολόγιο του καπετάνιου, όπου εκεί αποδείχθηκαν οι υποψίες τους σωστές, όμως δεν έφερε καμία ένδειξη σχετικά με το τι συνέβη στο πλοίο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 90 χρόνων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Στις 29 Νοέμβρη του 1925, το SS Cotopaxi αναχώρησε από το Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνα και κατευθύνθηκε προς την Αβάνα, Κούβα. Το πλοίο είχε πλήρωμα 32 ανδρών, υπό τις διαταγές του καπετάνιου WJ Meyer και μετέφερε φορτίο 2.340 τόνους άνθρακα.
Δύο μέρες αργότερα αναφέρθηκε ότι το πλοίο και το πλήρωμα αγνοούνται.