Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/2/18

Κι όμως υπάρχουν! Τα 15 τρόφιμα που όσο τα τρώτε τόσο θα αδυνατίζετε...




Υπάρχουν τροφές που μπορείτε να φάτε σε όση ποσότητα...
θέλετε, ακόμα και αν σας απασχολεί σοβαρά το ιδανικό σώμα, καθώς αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλές θερμίδες. Έτσι, χορταίνετε και βελτιώνετε την πέψη χωρίς τον κίνδυνο να παχύνετε.

Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να τρώτε μόνο αυτά τα τρόφιμα. Φυσικά, η διατροφή μας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Αλλά αυτά τα προϊόντα μπορούν να μας χορτάσουν ικανοποιητικά και θα διατηρηθεί η αρμονία χωρίς πολλή προσπάθεια.

1. Σαλάτα με μαρούλι και ρόκα

Το μαρούλι και η ρόκα αποτελούν μια άριστη πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο μπορείτε να τρώτε σε απεριόριστες ποσότητες. Σε ένα φύλλο μαρουλιού περιέχονται μόνο 3 kcal.

2. Σέλινο

Το σέλινο αποτελείται κατά 95% από νερό. Βοηθά να χάσετε βάρος και να κάνει ο οργανισμός αποτοξίνωση, χάρη στη διουρητική του δράση.

3. Μελιτζάνα

Οι ψητές μελιτζάνες έχουν ασύγκριτη γεύση και μπορείτε να φάτε όσες θέλετε χωρίς να έχετε τύψεις. Μια μερίδα μελιτζάνες, ψητές χωρίς λάδι, περιέχουν μόνο 24 kcal.

4. Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια

Για να μην πάρετε κιλά, συχνά δεν συνιστάται να τρώτε πολλά φρούτα, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα εσπεριδοειδή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που ρυθμίζουν την πέψη και προωθούν την φυσική απώλεια βάρους. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες επιτρέπουν να διατηρηθεί ένα αίσθημα κορεσμού και καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας. Τα φλαβονοειδή αποτρέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους και βοηθούν το συκώτι να επεξεργαστεί το περιττό λίπος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό του φυσικού κολλαγόνου στο δέρμα, έχει μια θετική επίδραση στην ελαστικότητα και κάνει λιγότερο ορατή την κυτταρίτιδα.

5. Καρπούζι και πεπόνι

Ένα μεγάλο κομμάτι καρπούζι περιέχει 60-70 kcal (το πεπόνι περιέχει λίγο περισσότερο). Τα καρπούζια και τα πεπόνια βοηθούν την απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

6. Φύκια

Τα θαλάσσια φύκια (Laminaria και άλλα) αποτελούν μια πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, πράγμα που σημαίνει ότι το ορμονικό υπόβαθρο λειτουργεί καλά και το βάρος θα παραμείνει φυσιολογικό.

7. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια περιέχουν μόνο 42 kcal. Ομαλοποιούν την ισορροπία του νερού-άλατος στο σώμα, και αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Τα κολοκυθάκια βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου, καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και νερό. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας κολοκυθάκια μπορούν να μειώσουν τη θερμιδικό αξία των πιάτων.

8. Αγγούρια

Το αγγούρι είναι απαραίτητη τροφή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση του πρηξίματος και βοηθά να χάσετε βάρος, προσφέροντας οφέλη για την υγεία.

9. Παντζάρια

Τα παντζάρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, ιδιαίτερα του μαγγανίου, το οποίο βοηθά στην καύση του λίπους, στην καλή λειτουργία των μυών και ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Μπορείτε να τα ψήσετε, να τα βάλετε ωμά  σε σαλάτες, να τα βράσετε ή να κάνετε χυμό. Μια μερίδα παντζαριών περιέχει μόνο 40 kcal.

10. Αυγά

Μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, όταν πεινάτε, και δεν θα αποκτήσετε ούτε γραμμάριο. Φυσικά, είναι καλύτερα βραστά από τα τηγανητά.

11. Ανανάς

Αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι ένας αληθινός σύμμαχος σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Η βρωμελαϊνη που περιέχεται σε αυτά διασπά τα λίπη και βοηθά την πέψη των πρωτεϊνών.

12. Μήλα και δαμάσκηνα

Ένα μήλο περιέχει μόνο 50 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και ρυθμίζει την εντερική λειτουργία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, και κάλιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

13. Ποπ κορν

Αν ετοιμάσετε το ποπ κορν χωρίς βούτυρο και ζάχαρη (αν προσθέσετε, για παράδειγμα, λίγο αλάτι), τότε μπορείτε να το καταναλώσετε άφοβα. Η θερμιδική αξία του ποπ κορν σε αυτή την περίπτωση είναι μόλις 31 θερμίδες ανά μερίδα. (περίπου όσο μπορεί να χωρέσει σε μια χούφτα ή σε ένα κύπελλο, που είναι περίπου 200 ml.),

Οι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C στα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα βοηθούν το σώμα να καύσει το λίπος. Τα φραγκοστάφυλα έχουν επίσης διουρητικές ιδιότητες, και ως εκ τούτου, βοηθούν να απαλλαγούμε από το περιττό νερό στο σώμα που προκαλεί πρήξιμο και τα επιπλέον εκατοστά γύρω από τη μέση. Οι φράουλες έχουν εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, βελτιώνουν την πέψη και διατηρούν την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

14. Μούρα: φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, φράουλες

15. Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι

Τα λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι αποτελούν σύμμαχο σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν. Ένα φύλλο λάχανο περιέχει μόνο 7 kcal, και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους: σε σούπες, σαλάτες, κυρίως πιάτα, σε χυμούς και smoothies. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να το τρώμε τρεις φορές την ημέρα, καθώς οι ουσίες που περιέχονται σε αυτό, αδρανοποιούν το ιώδιο που προσλαμβάνουμε από άλλες τροφές. Το ιώδιο μας είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Αλλά μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο μενού μερικές φορές την εβδομάδα.

Και τέλος, ένα ευχάριστο νέο

Αν θέλετε να χάσετε βάρος (ή απλά να παραμείνετε σε φόρμα), είναι σημαντικό να τρώτε βραδινό 3-4 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Έτσι, αν πάτε για ύπνο στις 23:00, μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο στις 19:00 και αν κοιμάστε τα μεσάνυχτα, το τελευταίο γεύμα είναι αποδεκτό στις 20:00.