Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/11/17

Σημάδια ότι ένας άνδρας σκέφτεται να σε χωρίσει




Όταν ένας άντρας αποφασίζει ότι θέλει να χωρίσει μια γυναίκα, ο στόχος του είναι να συναντήσει όσο πιο λίγη αντίσταση γίνεται. Δε...
θέλουμε να σας βλέπουμε να κλαίτε και απεχθανόμαστε το δράμα. Όλα αυτά μάς κάνουν να νιώθουμε ένοχοι. Επομένως τα αποφεύγουμε πόση θυσία.

Αφηγείται ο συγγραφέας, ειδικός σε ζητήματα σχέσεων Στιβ Σανταγκάντι

Συχνά το πετυχαίνουμε αυτό βγαίνοντας αργά από μια σχέση, ακολουθώντας μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει βδομάδες ή και μήνες. Σωστά. Ουσιαστικά χωρίζουμε πολύ πριν σαςχωρίσουμε. Έχουμε τελειώσει πνευματικά και ερωτικά μαζί σας πολύ πριν ηχήσει το καμπανάκι στ' αυτιά μας και μας απο-μακρύνει. Αυτό μπορεί να συμβεί ένα μήνα νωρίτερα ή πολύ πριν χωρίσουμε. Οι γυναίκες συχνά σοκάρονται όταν ένας πολύ πρόσφατος πρώην σύντροφος, βρίσκει νέα κοπέλα μέσα σε λίγες μέρες αφού τελειώσει η σχέση. Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις βγαίνει έξω ήδη εδώ και μήνες, ψάχνει για επιλογές και σε εγκαταλείπει όταν εμφανίζεται μια νέα γυναίκα στο προσκήνιο. Δυστυχώς.

Ευτυχώς για σένα, η δική μας βραδύτητα σου δίνει άφθονο χρόνο να αντιληφθείς τι συμβαίνει και να κάνεις την κίνησή σου.

Πώς, όμως, θα καταλάβεις ότι φεύγει;

Πάντα το καταλαβαίνεις. Ειλικρινά δε χρειάζεται να το ακούσεις από μένα γιατί οι γυναίκες διαθέτουν κάτι που δεν έχουν οι άντρες: διαίσθηση. Είσαι καλή στο να διαβάζεις τους ανθρώπους και το πιθανότερο είναι ότι έχεις δει την αλλαγή στη συμπεριφορά του και έχεις εκφράσει την ανησυχία σου στις φίλες σου. Απλώς άκου-σε τον εαυτό σου στο τηλέφωνο.

Αμφισβητείς τον εαυτό σου. Η ανασφάλεια και η ανθρώπινη φύση σου σου λένε ότι είναι δικό σου το λάθος και ότι μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Δε λειτουργείς με βάση τα σημάδια και, για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, εμείς ξέρουμε ότι το κάνετε αυτό και το εκμεταλλευόμαστε. Σας παρακολουθούμε υπομονετικά καθώς περνάτε από στάδια άρνησης και αυτοαμφισβήτησης και βλέπουμε πώς προσπαθείτε επίπονα να διορθώσετε τα πράγματα. Και βέβαια σας χωρίζουμε μόνο αφού μπορούμε να πούμε άνετα: «Κουράστηκε. Και αν της ζητήσω να χωρίσουμε θα νιώσει πραγματική ανακούφιση». Είναι μια νίκη για μας, όσο θλιβερή κι αν είναι. Μπορούμε να φύγουμε εύκολα.

Σε περίπτωση που έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία ότι είμαστε έτοιμοι να σε αφήσουμε, θα απαριθμήσω όλα τα προειδοποιητικά σημάδια και έτσι δε θα μπορείς να κατηγορήσεις κα-νέναν αν δεν πάρεις στα σοβαρά τις πρώτες κινήσεις του συντρόφου σου προς αυτή την κατεύθυνση.

- Μειώνουμε σταδιακά το χρόνο που περνάμε μαζί σας. Εργαζόμαστε μέχρι αργά, πηγαίνουμε σε αγώνες με τους φίλους μας και επιδιδόμαστε σε οινοποσίες στο γειτονικό μπαράκι. Εσείς οι γυναίκες συχνά παρερμηνεύετε αυτές τις κινήσεις ως δείγμα άνεσης μαζί σας και τις βλέπετε ως ασήμαντες στιγμές που περνάει ο άλλος χώρια σας - «Απλώς έχει βγει με τους φίλους του». Το πρόσεξες όμως ότι κάτι αλλάζει, έτσι;

- Δε φερόμαστε πλέον ρομαντικά. Τα δείπνα υπό το φως των κεριών, το σεξ και οι διανυκτερεύσεις στα σπίτι σας κόβονται απότομα.

- Το παθιασμένο φιλί χάνεται. Δεν υπάρχει καμία τρυφερότητα.

- Αυτό είναι σκληρό. Κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε κάποια άλλη. Το σεξ και η αγάπη είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του άντρα. Οπότε αν έχουμε διάθεση, ίσως το κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορείς να διαβάσεις το μυαλό, οπότε δώσε σημασία στον τρόπο που νιώθεις κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης. Πιθανότατα θα νιώσεις πολύ απόμακρα.

- Προσπαθούμε να σας κάνουμε να συνηθίσετε στην ιδέα να μας βλέπετε «σαν φίλους».

- Μας πιάνετε να λέμε μικρά ψέματα.

-Τριγυρνάμε με άλλες και το δικαιολογούμε στον εαυτό μας γιατί νιώθουμε ότι ήδη έχουμε φύγει από εσάς.

-Αρχίζουμε τους τσακωμούς για να έχετε δικαιολογία να φύγετε. Αυτή είναι μια στρατηγική πολύ χαμηλού επιπέδου...

Το συμπέρασμα;Θα πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτό σου και να δεις αυτά τα σημάδια καθαρά. Εμπιστεύσου τα και λειτούργησε ανάλογα

Αν σε εγκαταλείψει

Όταν σου πει ότι φεύγει από τη σχέση, εσύ μπορείς να τον εκπλήξεις με την ατάραχη συμπεριφορά σου. Συνήθως ύστερα από μια τέτοια δήλωση, ακολουθούν τραγελαφικές στιγμές βαρύγδουπων εκφράσεων και ξεσπασμάτων. Πολύ λίγες γυναίκες θα μιλήσουν ήρεμα και με αυτοσυγκράτηση. Με την ηρεμία σου, τόσο στη φωνή όσο και στις κινήσεις αγγίζεις την καρδιά του και την ξεριζώνεις. Περιμένουμε να αναστατωθείς αλλά δεν περιμένουμε να είσαι ωμά ειλικρινής με πολύ άμεσο και ανθρώπινο τρόπο. Το αισθανόμαστε αυτό και ακόμα και αν δεν το δείχνουμε, είναι σίγουρο ότι θα μας επηρεάσει. Είναι μέρος της διαδικασίας του να κάνεις έναν άντρα να νιώθει ένοχος για τις πράξεις του. Δείξε του ότι δεν είσαι απλώς ένα παιχνίδι. Είσαι γυναίκα, είσαι άνθρωπος, όχι παιχνίδι.