Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/17

Τα 5 στοιχεία που δημιουργούν καλή εντύπωση με την πρώτη ματιά σε ένα σπίτι




Το σπίτι μας είναι ο καθρέπτης της αισθητικής μας...

Δεν έχουν τόση σημασία τα τετραγωνικά του, όση το πόσο εύστοχα τα αξιοποιούμε.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ο καλεσμένος μας όταν μπαίνει στο σπίτι μας, επηρεάζεται από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες. Από μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Ακόμα κι αν το σπίτι μας στα μάτια μας φαντάζει καλόγουστο και εντυπωσιακό, μπορεί να προκαλέσει αρνητική εντύπωση σε όποιον το επισκεφθεί για πρώτη φορά.

Ποια στοιχεία είναι αυτά που δημιουργούν θετική εντύπωση σε όποιον επισκέπτεται το σπίτι μας για πρώτη φορά -ανεξάρτητα από τη διακόσμησή του-;

1) Η είσοδος του σπιτιού: Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι επισκέπτες σου. Δίνει την πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει. Οσο πιο καθαρή, φωτεινή και μίνιμαλ είναι η είσοδος τόσο πιο θετική εντύπωση προκαλεί.

2) Η μυρωδιά: Ισως μια από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες η οποία τις περισσότερες φορές δεν έχει τη δέουσα σημασία. Ενα σπίτι που μυρίζει «κλεισούρα» ή φαγητό, δεν μπορεί παρά να αφήσει μια όχι τόσο θετική εντύπωση στον επισκέπτη. Το άρωμα βανίλιας ή το άρωμα εσπεριδοειδών μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή αίσθηση στο σπίτι.


3) Καθαριότητα και τάξη: Ενα οργανωμένο σπίτι μπορεί να δείχνει μεγαλύτερο. Η ακαταστασία μπορεί να καταστρέψει την αισθητική ενός χώρου ακόμα κι αν είναι προσεγμένος. Ολα θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη θέση στο χώρο. Επίσης, το στρώμα σκόνης στα έπιπλα μπορεί να υποβαθμίσει εντελώς την αξία τους ακόμα κι αν είναι πολυτελή.

4) Το χρώμα του σπιτιού: Μπορεί να θέλετε να ξεφύγετε από την «ασφαλή» αλλά τετριμμένη επιλογή του λευκού ή του γκρι, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αναλογία και ισορροπία. Διαφορετικά χρώματα συνδυασμένα απρόσμενα μεταξύ τους, μπορούν να δημιουργήσουν ένα κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

5) Η φιλοξενία: Ενας ζεστός και φιλόξενος χώρος μπορεί να δημιουργήσει θετική εντύπωση ακόμα κι αν δεν έχει τίποτα ακριβό και εντυπωσιακό. Η ατμόσφαιρα του σπιτιού δημιουργείται από εσάς. Οι καλεσμένοι σας θέλουν να νιώθουν χαλαροί. Ετσι. Πχ ένα σαλόνι με μαξιλάρες και γήινα χρώματα εγγυάται πάντα την άνεση των καλεσμένων σας.