Σελίδες

Thessaloniki video tour

3/9/17

Η Intel ανακοίνωσε την 8η γενιά επεξεργαστών Intel Core με 40% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με τους προηγούμενους




Η Intel προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωσης της 8ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, οι οποίοi θα προσφέρουν έως και 40% μεγαλύτερη...
ταχύτητα σε σύγκριση με την 7η γενιά Intel Kaby Lake, χάριν στην προσθήκη δύο έξτρα πυρήνων και τις βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την διαδικασία κατασκευής.

Οι νέοι Intel Core i5/i7 είναι σχεδιασμένοι για εξυπηρέτηση αναγκών σε 4K video, VR και 3D σε πληθώρα διαφορετικών συσκευών. Η εταιρεία κατάφερε για πρώτη φορά να χωρέσει τέσσερις πυρήνες CPU στη σειρά U, η οποία προορίζεται για ultraportable laptops και υβριδικές συσκευές 2-σε-1, και με τη λειτουργία Turbo Boost ο χρονισμός μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 4.2GHz.

Η 8η γενιά Intel Core για ultraportables ξεκινά από τον i5-8250U με ταχύτητες 1.6GHz έως 3.4GHz και καταλήγει στον i7-8650U, με ταχύτητες 1.9GHz έως 4.2GHz. Σύμφωνα με την Intel, ο i5-8250U μπορεί να επεξεργαστεί ένα 4K video 14.7 φορές ταχύτερα σε σύγκριση με τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούσαν οι υπολογιστές πριν από 5 χρόνια. Σε πραγματικούς χρόνους, ο i5-8250U χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για ένα συγκεκριμένο 4K video, ενώ η τρίτη γενιά ήθελε τουλάχιστον 45 λεπτά. Για όσους ανησυχούν αν η μεγαλύτερη ισχύς θα επηρεάσει την αυτονομία των συσκευών, η Intel δηλώνει ότι αυτή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με σήμερα (τυπικά 10 ώρες αυτονομία).

Οι πρώτες συσκευές με επεξεργαστές Intel Core επεξεργαστές 8ης γενιάς αναμένονται στις αρχές Σεπτεμβρίου.