Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/9/17

Πώς θα κάνεις μετακόμιση σαν κύριος




Είτε μόλις χώρισες είτε αποφάσισες να συγκατοικήσεις μαζί της είτε αρχίζεις σπουδές είτε απλά βρήκες καινούργιο σπίτι, οι συμβουλές...
που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να περάσεις αναίμακτα το πιο βαρετό «αναγκαίο κακό» της ζωής σου.

Μην αφήσεις το πακετάρισμα για το τελευταίο βράδυ πριν από την μετακόμιση. Ξεκίνα το μάζεμα μέρες πριν.
Βήμα 1ο: Υπολόγισε πόσες κούτες θα χρειαστείς.
Βήμα 2ο: Εξασφάλισε για τη μετακόμισή σου τις τριπλάσιες.
Βήμα 3ο: Βάλε τα «πάντα, όλα» μέσα σε αυτές. Γενικά, μην αφήσεις πράγματα να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Τα μικρά και «ασήμαντα» πράγματα είναι αυτά που πάντα τρώνε περισσότερο χρόνο από τα μεγάλα και σημαντικά.
Ντύσου άνετα και απέφυγε τα στενά παντελόνια. Θα χρειαστεί να σκύψεις πολύ οπότε είτε τα νώτα σου θα φιγουράρουν πάνω από τον καβάλο του τζιν είτε δεν θα μπορείς να κάνεις άνετα τη δουλειά σου.
Οι επαγγελματίες «κουβαλητές» φοράνε αθλητικά, όχι μπότες εργασίας. Κάν' το λοιπόν όπως οι επαγγελματίες. Ούτε λόγος φυσικά για σαγιονάρες....
Αν οι φίλοι σου βάλουν κανά χεράκι στο κουβάλημα, τους χρωστάς κέρασμα στο μπαρ της περιοχής. Μετά το πέρας της μετακόμισης φυσικά...
Μια και το έφερε η κουβέντα: Το να ζητάς βοήθεια σε μετακόμιση από τον κολλητό σου επιτρέπεται μόνο αν είσαι κάτω των τριανταπέντε.
Δεν σου απαγορεύει κανένας, όμως, να δανειστείς το φορτηγάκι του -αν, φυσικά, έχει. Σαν ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, ωστόσο, επέστρεψέ το με γεμάτο το ντεπόζιτο της βενζίνης.
Δεν αξίζει τον κόπο να μπεις στη διαδικασία να ξεφορτωθείς τη «σαβούρα» σου μέσω της Χρυσής Ευκαιρίας ή κάποιου παρόμοιου site για να γλιτώσεις μερικά ευρώ -σκέψου μόνο τις συνεννοήσεις που θα χρειαστούν και το χρόνο που θα χάσεις με αυτές.
Προτίμησε κάποιον παλιατζή ή, ακόμη καλύτερα, κάποιο ίδρυμα που στηρίζει κάποια ευπαθή ομάδα. Επ' ευκαιρία, το ότι το καινούργιο σου σπίτι έχει γκαράζ ή/και αποθήκη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα τιγκάρεις με πράγματα που δεν χρειάζεσαι.
Επαγγελματική συμβουλή: Όταν πρόκειται να σηκώσεις μεγάλο βάρος, χρησιμοποίησε και τα πόδια σου. Δες εδώ την τεχνική.
Μην νιώσεις έκπληξη αν βρεθείς μπροστά σε πράγματα που από καιρό είχες ξεχάσει ότι υπάρχουν.
Σε περίπτωση συγκατοίκησης, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωριστείς με τον νέο συγκάτοικο από το να διοργανώσετε από κοινού ένα μικρό παρτάκι «του νόου ας μπέτερ».
Αν πρόκειται να αλλάξεις χώρα, πάρε μαζί σου μόνο ένα αντικείμενο που θα σου θυμίζει την πατρίδα. Πέραν αυτού, κουβάλησε μαζί σου μόνο τα εντελώς απαραίτητα. Τα υπόλοιπα, μπορείς να τα προμηθευτείς από την τοπική αγορά.
Αν μετακομίζεις πίσω στο πατρικό σου: Δεν είσαι πια ο κακομαθημένος κανακάρης αλλά ο καινούργιος συγκάτοικος των γονιών σου. Ως εκ τούτου, οφείλεις να «τσοντάρεις» στα έξοδα του σπιτιού. Αν δεν μπορείς κάνεις ανάλογες δουλειές στο σπίτι.
Επ' ευκαιρία, έφτασε η ώρα να ξεφορτωθείς τα πόστερ των «μεταλάδων» που κοσμούν το δωμάτιό σου.
Λάμπα, καρέκλα, τραπέζι: Κατά σειρά προτεραιότητας, τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θα πρέπει να έχεις έτοιμα στο καινούργιο σου σπίτι αμέσως μετά τη μετακόμιση.
Γράψε πάνω σε κάθε κούτα τί περιέχει ή, ακόμη καλύτερα, το δωμάτιο του καινούργιου σπιτιού στο οποίο θα πρέπει να καταλήξει.
Κράτα όλα τα σημαντικά αντικείμενά σου μαζεμένα. Δεν έχει καθόλου πλάκα να μην ξέρεις που έχεις καταχωνιασμένο κάτι που θεωρείς (ή είναι) πολύτιμο.
Βάλε τα βιβλία σου σε πολλά μικρά κουτιά. Πολλά μικρά βάρη μετακινούνται πολύ πιο εύκολα από ένα μεγάλο.
Για πλάκα, μέτρα τις φορές που θα ορκιστείς ότι αυτή «είναι η τελευταία μετακόμιση».
Πριν αρχίσεις το μάζεμα, βγάλε μερικές φωτ​ογραφίες το παλιό σου σπίτι όπως είναι. Κάποια μέρα, οι λήψεις αυτές θα σε ταξιδεύουν σε μια παλιά και μάλλον πιο ανέμελη φάση της ζωής σου.
Το καλύτερο σνακ για την ημέρα: σουβλάκια ή πίτσα. Γενικά, οτιδήποτε τρώγεται χωρίς προετοιμασία, σερβίτσια και κουταλομαχαιροπήρουνα. Και μην ξεχάσεις να κεράσεις τους «σκλάβους».
Αν τους πετύχεις, πες «γεια» στους καινούργιους σου γείτονες. Η πρώτη τους αντίδρασή σε αυτή την απρόσμενη γνωριμία σας θα σου φανερώσει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα τους.
Αν μερικές εβδομάδες μετά τη μετακόμιση υπάρχουν πράγματα που εξακολουθούν να παραμένουν πακεταρισμένα μέσα σε κάποια κούτα, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να πετάξεις την κούτα αυτή όπως είναι.
Κάνε playlists για το πακετάρισμα και το ξεπακετάρισμα. Προτίμησε αγαπημένα σου, «ανεβαστικά» τραγούδια, από αυτά που μπορείς να (και γουστάρεις να...) τραγουδήσεις κι εσύ.
Ειδικά τον πρώτο καιρό μετά τη μετακόμιση, φρόντισε να είσαι διακριτικός ως προς τη φασαρία που κάνεις. Επειδή η πρώτη εντύπωση είναι πάντα αυτή που μένει, δεν θέλεις να σου κολλήσει η στάμπα του «τελάλη» της πολυκατοικίας.
Δεν είναι ιδέα σου: Όσες φορές και αν έχεις μετακομίσει, αυτή η πρώτη βραδιά στο καινούργιο σπίτι είναι πάντα κάπως περίεργη.
Μπορεί να έχεις να κάνεις ένα σκασμό πράγματα τις πρώτες ημέρες μέσα στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γνωρίσεις άμεσα και την καινούργια σου γειτονιά. Βγες βόλτα, λοιπόν, και ανακάλυψε τον καινούργιο σου μικρόκοσμο.