Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/9/17

Οι συνήθειες των πραγματικά βαρετών ανθρώπων




Τι είναι πιο άσχημο από το να βαριέσαι; Να γίνεσαι εσύ βαρετός για τους άλλους. Να τους προκαλείς τέτοια νύστα που να θέλουν να...
δώσουν το όνομά σου σ' ένα κουτί βαρβιτουρικά. Κι αυτό την πρώτη φορά, γιατί πολύ απλά φροντίζουν επιμελώς να μην υπάρξει δεύτερη.

Στη θέα σου και μόνο, τους βλέπεις ν' απομακρύνονται όλοι με ταχύτητα βαλλιστικού πυραύλου, μην τύχει και εγκλωβιστούν πάλι σε κάποιο από τα ενδιαφέροντα όσο κι ένα πιάτο μπάμιες λογύδριά σου, ή το σερί ανεκδότων σου που μπορεί να γυρίσει πάλι τη Γη στην εποχή των παγετώνων, ή τέλος να βυθίζονται βασανιστικά στην άβυσσο της απόλυτης σιωπής σου. Τι άλλο μπορεί να φταίει με την πάρτη σου και πώς μπορείς να το διορθώσεις; Εκτύπωσε το παρακάτω.

Δεν μπορείς να κάνεις μια φυσιολογική συνομιλία
Αντί να έχουν ένα φυσιολογικό ρυθμό σε μια συζήτηση όπου καταθέτουν τις απόψεις τους και ακούν αυτές των άλλων, οι βαρετοί άνθρωποι είναι ακραία ομιλητικοί ή σχεδόν αμίλητοι. Φυσικά, σε καμιά περίπτωση ένας βαρετός τύπος δεν καταλαβαίνει καν τη γλώσσα του σώματος του άλλου, που με τη στάση του είναι εμφανές πως έχει μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που κάθισε στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Mια ακόμη παραλλαγή αυτού, είναι να βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα άτομα που συζητούν και να μην έχει τίποτα να προσφέρει στη συνομιλία.

Δεν μπορείς να κάνεις τον άλλον να χαμογελάσει
Το χιούμορ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους ευελιξίας για τη συμπεριφορά κάποιου καθώς και ένδειξη πνευματικής καλλιέργειας. Με όρους αγοράς θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια «εύκολη πώληση». Αλλά όχι για τους πραγματικά βαρετούς ανθρώπους. Μάλιστα αν τελικά έχεις ταλέντο στη βαρεμάρα και στο να είσαι αδιάφορος μπορείς να το κάνεις και χειρότερο: Να γελάς ο ίδιος με τα αστεία που (νομίζεις ότι) λες.

Κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα
Ok, καλό το να βγαίνεις για ένα ποτό κάθε 2-3 μέρες αλλά μήπως να δοκίμαζες και κάτι άλλο; Οι βαρετοί άνθρωποι αρέσκονται σε μια ζωή χωρίς ποικιλία και σχεδόν «ρουτινιάζουν» ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.