Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/9/17

Η παραμυθένια πόλη των 1.300 ετών που είναι καλυμμένη από πράσινα & γκρι βρύα!




Ένας ηλικιωμένος με ελάχιστες αποσκευές στο χέρι έφυγε το πρωί από το σπίτι του στο Ανόι και περπάτησε μέχρι το αυτοκίνητο που τον...
περίμενε, στην οδό Λε Βαν Λουόνγκ.

Θα τον υποδεχτεί ο 40χρονος λέκτορας ΜάουΤσουάνγκ Μινχ που θα ξεναγήσει μία ομάδα 20 Βιετναμέζων οι οποίοι επισκέπτονται την αρχαία πόλη Φενγκχουάνγκ στην επαρχία Χιουνάν της Κίνας.

Θα τους ξεναγήσει σε έναν κόσμο παραμυθιού με τη μυθική γέφυρα Χονγκτσιάο με το μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ «Phoenix», σοκάκια και παλιά σπίτια τα περισσότερα από τα οποία καλύπτονται από πράσινα ή γκρίζα βρύα είναι οι πρώτες εντυπώσεις όταν μπαίνεις στην πόλη αυτή των 1.300 ετών.

Το ταξίδι πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας του Βιετνάμ.

«Είναι η έβδομη φορά που επισκέπτομαι την πόλη», λέει στο Xinhua ο Μινχ καθώς το αυτοκίνητο στρίβει σε μία διασταύρωση για να παραλάβει τους επόμενους επιβάτες.
Από τότε που ο Μινχ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την κινεζική πόλη τον Απρίλιο του 2016, οι φωτογραφίες που τράβηξε είχαν εκατ. «likes» στο διαδίκτυο όχι μόνο από το Βιετνάμ αλλά και από άλλες χώρες.

«Φοιτητές, φίλοι και συγγενείς επικοινώνησαν μαζί μου προτρέποντάς με να διοργανώσω περιηγήσεις στη περιοχή.

Κάπως έτσι έγινα ερασιτέχνης ξεναγός», λέει χαμογελώντας ο Μινχ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεναγήσει περίπου 100 τουρίστες

Οι επισκέψεις έγιναν τόσο συχνές ώστε τα τοπικά εστιατόρια άρχισαν να του προσφέρουν δωρεάν γεύματα, κάθε φορά που επισκεπτόταν την περιοχή.
Εκτός από ειδικές ξεναγήσεις τις οποίες διοργανώνει ο ίδιος, οι περιηγήσεις στην αρχαία πόλη «πωλούνται σαν ζεστά ψωμάκια» στο Βιετνάμ.

Σε μόλις 0,5 δευτερόλεπτα η Google δίνει πάνω από 2,2 εκατ. αποτελέσματα στην αναζήτηση για: «Phuong Hoang Co Tran,» όπως αποκαλείται το Φενγκχουάνγκ στο Βιετνάμ.