Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/8/17

Εκφράζεις σωστά την Αγάπη σου;




Αγάπη... μυστήριο!
του Κωνσταντίνου Βουλγαράκη...


Για την αγάπη, έχουν μιλήσει οι πάντες!! Διαπιστώνω καθημερινά στα Social Media, ότι το 80% των αναρτήσεων, αφορά την «την Αγάπη»!! Αυτό δείχνει, πόσο μεγάλη σημασία έχει το συναίσθημα αυτό για τον άνθρωπο, πόσο μεγάλη ανάγκη το έχει και πόσο μεγάλο μυστήριο είναι γι' αυτόν, διότι αυτό .... δεν μπορεί να κωδικοποιηθεί, δεν μπορεί να μπει σε πλαίσιο και σε κανόνα …. ο καθένας το εκφράζει με τον τρόπο του!!

Όμως η αγάπη είναι ένα μυστήριο αίσθημα, που πολύ εύκολα μπορείς να το μπερδέψεις με άλλες καταστάσεις και κατά συνέπεια να το φθείρεις με υπερβολές και εκδηλώσεις αφοσίωσης, που φτάνουν στα όρια της καταπίεσης, της στέρησης και της ασφυξίας!! Με κούρασε η αγάπη σου …. με έπνιξε η αγάπη σου ….. κλπ, είναι γνωστές αιτιάσεις, φυγής και εγκατάλειψης από το «μυστήριο»!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Αγάπη, δεν είναι μόνο η ερ ωτική, αλλά και η αγάπη που εκφράζουμε στο παιδί μας, στους δικούς μας, στους φίλους μας … παντού ισχύουν τα ίδια!! Το ερώτημα λοιπόν είναι: «Εκφράζουμε σωστά την αγάπη μας!? Την εκφράζουμε για να την αποδώσουμε σ’ αυτόν που αγαπάμε ή για τον εαυτό μας!? Είναι δώρο χαράς, αγαθό ευτυχίας ή μια λαμπερή φυλακή αφοσίωσης, μέσα στην οποία είμαστε εγκλωβισμένοι!?

Συνήθως δεν αναμεταδίδω άρθρα, άλλα πρόσφατα έτυχε να πέσουν μπροστά μου, αυτά τα δυο σχετικά, που αφορούν αυτό το θέμα. Τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και τόσο σημαντικά …. που τόλμησα να αξιολογήσω πρώτα τον εαυτό μου!! Θεωρώ ότι …. επιεικώς έβαλα προβιβάσιμο βαθμό, στον τρόπο που εκφράζω την αγάπη μου, προς όλους όσους αγαπώ!! Επειδή ΟΛΟΙ αγαπάμε κάποιους γύρω μας, καλό είναι να ξέρουμε και να βελτιωνόμαστε. Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί με όλα, μπορεί να μη τα κατανοεί όλα, μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχουν κι άλλα, όμως είναι μια καλή αρχή, να το διαβάσει και να ψάξει, να επαναθεωρήσει την αγάπη του, τη σχέση του …. και αν μπορεί, να διορθώσει κάποια πράγματα.

Διαβάστε τα με τη σειρά: πρώτα αυτό που ξεχωρίζει την πραγματική από την τοξική αγάπη
(βλ.  http://www.thessalonikiartsandculture.gr/life/aytoveltiwsi/14-vasikes-diafores-anamesa-stin-alithini-kai-tin-toksiki-agapi)
και μετά αυτό που περιγράφει, πως αναγνωρίζεις και διαχειρίζεσαι μια τέτοια τοξική αγάπη
(βλ. http://www.thessalonikiartsandculture.gr/life/aytoveltiwsi/toksikoi-anthropoi-vgalte-tous-apo-ti-zoi-sas)

Πριν λίγο καιρό, προσέγγισα το θέμα αυτό, με μια δική μου «θεωρία»!! Με εφόδιο τις εμπειρίες και τα βιώματα μου, καθόμουνα στην παραλία και έβλεπα διάφορες συμπεριφορές. Κάποια ζευγάρια, αγκαλιαζόντουσαν, φιλιόντουσαν με πάθος και πραγματική ερ ωτική έκσταση, χωρίς να νοιάζονται …. για τον κόσμο. Κάποια άλλα ζευγάρια, περπατούσαν χέρι-χέρι, κοιτάζοντας τρυφερά ο ένας τα μάτια του άλλου, δίδοντας την αίσθηση ότι είναι μόνοι τους χαμένοι, βαθιά μέσα στο γαλάζιο κύμα της στοργής και της αγάπης τους. Και …. ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, εμφανίζεται και καταφθάνει μέσα από τα αλμυρίκια: κινούνται δύσκολα, αλλά με αξιοπρέπεια, ξεχειλίζουν από μια γλύκα, κρατά ο ένας το χέρι του άλλου και τον στηρίζει για να βαδίζει στην άμμο, ενώ και οι δύο τους, με το ελεύθερο χέρι τους, κρατούν από ένα μπαστούνι!! Έξη (6) πόδια, δεμένα σφικτά με δύο (2) χέρια …. κινούν μια (1) ψυχή!!

Αυτή η εικόνα με συγκίνησε περισσότερο απ’ όλα και με ενέπνευσε να αναπτύξω την παραπάνω θεωρία μου: «Πως ιεραρχούνται τα αισθήματα: Έρ ωτας – Αγάπη – Σεβασμός»!!

Ποιο είναι το πιο δυνατό, πιο έχει τη μεγαλύτερη αξία, πιο είναι το πιο διαχρονικό, το πιο σταθερό …. και το πιο σπάνιο!!

Εμπρός λοιπόν!! Διεκδικήστε σωστά την αγάπη σας!!